SON DAKİKA
Hava Durumu

Koronavirüs gölgesinde Kurban Bayramı

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2020 23:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2020 23:46

Türkiye pandemi ve sokağa çıkma yasağı gölgesinde idrak etmişti Ramazan Bayramını. Kurban Bayramı’na kadar bilim kurulu üyeleri başta olmak üzere herkeste büyük bir umut vardı Kurban Bayramı için. Vakalar bitecek, ölümler azalacak her şey normale dönecekti.

Fakat öyle olmadı. Vakalar azalsa da bitmedi, ölüm sayıları ise 17-20 bandında seyrediyor.

Hal böyle olunca herkes tedirgin bir şekilde idrak edecek Kurban Bayramı’nı.

Bilirsiniz kültürümüzde bayramlarda el öpmek, sarılmak, iç içe olmak, eş, dost, akraba ziyaret etmek büyük yer tutar. Görünen o ki bu saydıklarımdan bir bayram daha uzak duracak Türk milleti.

Asıl düşündürücü olan taraf ise bunlara uyulmaması.

Desteklersiniz yada desteklemezsiniz orasını bilemem ama devlet bu pandemi sürecinde tüm dünyanın takdirle bahsettiği bir çaba sarf etti. Bu çabanın Kurban Bayramı’nda heba olması en son istenilen şey olduğu da kesin.

Maalesef dışarıdaki tablo da bu endişelerin ne kadar yerinde olduğunun göstergesi. Toplum olarak virüsü tam anlamıyla anlayamadığımızı düşünüyorum. Maskeyi koluna takanlardan tutun da öksürmek için maskeyi çıkarıp ağzını eliyle kapatanları görüyorum. Yada telefonla konuşmak için maskeyi çıkaranları. Hiç maske takmayıp bu ‘’virüse inanmıyorum’’ diyenleri hiç saymıyorum bile.

Velhasıl Kurban Bayramı’nın Türkiye için büyük bir sınav olacağı kanaatindeyim. Eğer kurallara uyarak bu bayramı da geçirirsek önümüzün açık olacağı vakaların daha da ineceğini düşünüyorum.

Sağlıkla kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.