SON DAKİKA
Hava Durumu

Kötü örnek!

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2021 20:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2021 20:40

Gazetedeki haberi okuyunca yerimden fırladım. Bu devirde hâlâ oluyor mu böyle şeyler. Özgürlükten, insan haklarından bahsettiğimiz bir çağda böylesi faşistlere öğretmenlik yaptırılıyor hâlâ…


Bakın haberde ne diyor;
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde bir ilkokulda 28 Şubat'ı aratmayan bir olay yaşandı. İddiaya göre Cemil Atlas İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Nilay P., 4. Sınıf öğrencisi H.N.H. isimli kız çocuğunu başörtüsü taktığı gerekçesiyle okula almadı.


Bunlara göre mini etek giyen, bol makyaj yapan, tırnakları ojeli, bir lise öğrencisi kötü örnek değil. Ne var ki başını örten, inanç ve milli değerlerine bağlı bir öğrenci KÖTÜ ÖRNEK! Nedeni basit; bunların yarattığı saçma sapan din anlayışına uymuyor. Arkadaşlarına inançlı olduğunu gösteriyor ve onları YOLDAN ÇIKARTIYOR! Bu kabul edilemez bir durum malum fikre sahip faşistler arasında.


Millete dayattıkları sözde inanç sistemine uymayanlara hat hakkı yok bu yaratıkların görüşüne göre. Kızdım, asabım bozuldu, bağırasım geldi “Nerede sizin insan haklarınız?” diye. 


Neyse ki bu iki öğretmen bozuntusu açığa alınmış. Soruşturma başlatılmış. Biri müzik hocasıymış, diğeri okulun müdür yardımcısı. Bu daha da fena. Vaka, İzmir Bayraklı’da meydana geliyor.


Sabah Gazetesi’nin haberine göre vaka şöyle gelişmiş:
Cemil Atlas İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Nilay P., 4. Sınıf öğrencisi H.N.H. isimli kız çocuğunu başörtüsü taktığı gerekçesiyle okula almadı. Müzik dersine giren öğretmen Ercan T., öğrenciye başını açması için baskı kurdu. Başörtü takmanın yanlış olduğunu söyleyen öğretmenin tüm sözlerine rağmen kız öğrenci başını açmamakta direndi. 4 Mart günü yaşanan olayın bir gün sonrasında ise bu kez de Okul Müdür Yardımcısı Nilay P. tarafından başörtüsü konusunda kıza baskı yapıldı. Nilay P., öğrenciye başını açmasını, diğer öğrencilere kötü örnek olacağını söyledi. Öğrencinin bu isteği kabul etmemesi üzerine okula almayarak okul girişindeki güvenlik kulübesine oturttu. Bu arada da öğrencinin annesi S.P.'yi arayarak, 'Senin çocuğun başını açmıyor, başı kapalı okula alamam. Okulda kötü örnek oluyor' ifadelerini kullandı. Bunun üzerine öğrenciyi, yarım saat kırk dakika kadar bekletildi, güvenlik kulübesinden dedesi alarak evine götürdü.


Neyse ki ailesi hassasiyet gösterip şikâyetçi olmuş. Soruşturma açılmış. Ancak, sineye çeken çok aile var, özellikle de İzmir’de.
İnşallah bu olay örnek olur da şikâyetlerini dile getiremeyen aileler de cesaretlerini toplayıp böyle faşist kafaları bildirir…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.