SON DAKİKA
Hava Durumu

Koyun can kasap et derdinde…

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2020 19:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2020 19:30

         Dünya bir musibetle uğraşıyor. Gözle görünmeyen bir düşmana karşı savaş veriliyor. Öyle bir düşman ki, karşı koyacak silahlar daha geliştirilmedi. Öyle bir düşman ki bu yazı yazıldığı sırada 735 bin 336 kişi pençesine düşmüş, 34 bin 818 can verilmişti dünya çapında. Hayat kökünden etkilendi, insanlar sokaklara çıkamıyor, ekonomiler mücadele veriyor ve daha da fenası bu kaosun ne zaman biteceği bilinmiyor.

Böylesi bir durumda dünyanın birlik olacağını, insanlığın dayanışma içine gireceğini düşünenler çok safmış. Bunu düşmanlık için kullanmak için kenarda bekleyenler pek çokmuş meğer. Ellerine fırsat geçti mi gelsin karalama kampanyası, gelsin çamur atmalar...

BBC Radyo 4 önce memleketteki yaşlıların bakımevlerindeki durumunu anlatan bir duygu sömürüsü yapıyor. Öyle bir duygu sömürüsü ki yaşlıların ölüme terk edilmediğini, onlar için “Ölürlerse ölsünler” denilmediğini zannedersiniz. Öyle bir duygu sömürüsü ki İngiltere’nin yaşlılar için bakımevlerinde muhteşem bir seferberlik başlattığını ve onlar için can siperane çalıştığını zannedersiniz. Gözlerinizle gördüyseniz mesele başka. O zaman bunun tam tersinin yapıldığını zaten biliyorsunuzdur zaten.

Tam “Yahu bunlar ne diyor?” demeye başlamıştım ki bir baktım BBC Radyo 4’de biri bas bas bağırıyor; “Cerrahi maske ve eldiven sıkıntımız var. Yetmiyor, ısmarladığımız malzemelere transit geçtikleri ülkelerde el konuluyor…”

Tam “vay şerefsizler kim yapar ki bunu?” diyecek oldum ki sonraki laflar beni koltuğumdan zıplattı. Ne dedi biliyor musunuz konuşan? “Türkiye bize gelen malzemelere el koydu, kendileri kullanıyor!”

Yanlış duymadığımdan emin olmak için internetten programı geri sardım, bulup tekrar dinledim. Aynen öyle diyor;

“Türkiye bize gelen malzemelere el koydu, kendileri kullanıyor!”

Hay Türkiye kadar taş düşsün başınıza be!

Millet salgından kırılıyor siz hâlâ algı yönetimine çalışıyorsunuz utanmadan. Tek amaç Türkiye’ye çamur atmak. İngiliz puştluğunu yapıyor.

Bütün dertleri bize kara çalmak. Tabii bunda BBC’yi ele geçiren PKK destekçisi ve Fetö işbirlikçisi grubun payı büyük ama neticede BBC devlete bağlı bir kuruluş. Her ne kadar bağımsız o5lduklarını iddia etseler de bu kadarını yapamazlar o devletin izni olmasa…

Bizim dışişleri bu konuda ne yapar bilmem. Tavsiyem 30.03.2020 Tarihinde 14.20’de yayınlanmaya başlayan “You and Yours” (Siz ve Sizin) adlı programı arşiv kayıtlarından dinlesinler. Sonra da gereğini yaparlar elbet. Ben buradan açık açık söyleyeyim.

Şimdi iki laf da içimizdeki hainlere edecektim ama bir başlasam sayfalar yetmeyecek. O yüzden şimdilik yeter…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.