SON DAKİKA
Hava Durumu

'40' sayısını sanatla anlatmak

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI, GÜNLÜK YAŞAMDA EN ÇOK KULLANILAN “40” SAYISINI SANATA YANSITTI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'40' sayısını sanatla anlatmak
 Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim elemanları, günlük yaşamda en çok kullanılan “40” sayısını sanata yansıttı. 

 

 

Nazım Hikmet Kültürevi’nde açılan sergi ilgi gördü. Resim, seramik, heykel gibi objelerin yer aldığı sergide tema “40” olunca ortaya ilginç çalışmalar çıktı. Sergi açılışına katılan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, böylesine farklı bir sergiyi sanatseverlerle buluşturdukları için emeği geçenleri kutladı.
Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Gonca Erim, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti. 40’ın insan hayatında farklı bir yeri olduğunu söyleyen Erim, “ 40 yıl düşünsek aklımıza gelmezdi deriz. Sürekli kırk sayısı aklımızda ve ağzımızda. Bir deli kuyuya taş attı, 40 kişi çıkaramadı. Bir kahve içtik kırk yıl hatırı kaldı. Hepimiz kırk yılın birer parçası olarak kendi eserlerimizi ortaya koyduk ve farklı disiplinlerle kırkı size anlatmaya çalıştık” diye konuştu.
Sergi 12 Haziran’a kadar açık kalacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.