SON DAKİKA
Hava Durumu

Açık Hava Müzesi İznik'te turizm haftası kutlamaları

İZNİK İLÇESİNDE TURİZM HAFTASI ÇEŞİTLİ FAALİYETLERLE KUTLANDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Açık Hava Müzesi İznik'te turizm haftası kutlamaları
Bursa’nın İznik ilçesinde Turizm Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlandı.
İznik Müzesi önünde toplanan protokol mensupları ve öğrenciler, Belediye Mehter Takımı eşliğinde belediye önüne kadar yürüdü.

 

 

Bursa’nın İznik ilçesinde Turizm Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlandı.
İznik Müzesi önünde toplanan protokol mensupları ve öğrenciler, Belediye Mehter Takımı eşliğinde belediye önüne kadar yürüdü. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı İznik Turizm Tanıtma Birliği Başkanı Mehmet Kücükçakır, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan yaptı.
Sargın, "İznik adeta açık hava müzesi. Osman Gazi’nin rüyası, Şeyh Edebali’nin duası ve cihan devletinin temeli olan İznik, tabiatı, tarihi ve Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü ile dünyada eşine az rastlanan bir turizm merkezidir. Adeta açık hava müzesini andıran İznik, bereket saçan verimli toprakları, kendine özgü iklimi ve doğal güzellikleriyle tarihin her döneminde insanlığın ilgi odaklarından biri olmuştur. Belediyemizin ilçemiz ile ilgili en çok ilgilendiği alanlar ve yatırım yaptığı alan turizmdir” dedi.
Folklor gösterileri sunulurken, Şehit Sedat Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçeçek Hizmet Bölümü öğrencileri hazırladıkları ikramlarla kutlamalara destek verdi. Kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.