SON DAKİKA
Hava Durumu

AVP YENİ SEZONA 'MOLİERE' İLE MERHABA DEDİ

Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu 2014-2015 tiyatro sezonunu Moliere’nin ölümsüz eseri  “Hastalık Hastası” oyunu ile start verdi. İngiliz yöne

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2014 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2014 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AVP YENİ SEZONA 'MOLİERE' İLE MERHABA DEDİ
Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu 2014-2015 tiyatro sezonunu Moliere’nin ölümsüz eseri  “Hastalık Hastası” oyunu ile start verdi.

İngiliz yönetmeni Malcolm Keiht Kay’in sahneye koyduğu eser tiyatroseverler tarafından alkış yağmuruna tutulurken Vali Münir Karaloğlu ve Bursa protokolü de prömiyer gecesinde Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncularını yalnız bırakmadı.Oyunun yönetmeni Malcolm Keith Kay oyun sonunda yaptığı konuşmada “20 yıl önce bu sahnede Cadı Kazanı oyununu yönettim. Bursa çok değişmiş ancak sıcak insanları hiç değişmemiş. Yeniden sizlerle buluşmak güzeldi” dedi. Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan ise izleyicilere;  “Özlemişiz sizi… En çok da alkışlarınızı… Sizleri bu sahnede ağırlamaktan hep onur duyduk. Bizi sizsiz bırakmayın, sanatsız kalmayın” dedi.

Hastalık Hastası yaşlı, huysuz ve takıntılı Argan’ın çevresinde gelişen olayları kara mizah tarzında sahneye taşıyor. Oyunda; Halil Balkanlar, Bora Özkula, Sitare Tuna, Nazlı Ceren Argon, Erkan Erdem, İbrahim Şahin, Melike Ergüzen, Cenk Turan, S. Derya Gümral, Acan Ağır Aksoy, Ahmet Kızıl, Hayati Özen, Suat Şenocak, Tümay Revşan Genç, Gizem Çakmak, Gizem Çıracı, Iraz Hazel Körmükçü, Arzu Özyürekin ve Zeynep Yılmaz rol alıyorlar. Oyun; Ekim ayı boyunca 2-3-7-8-9-10-11-14-15-16-17-18 tarihlerinde AVP Sahnesinde izleyici ile buluşmaya devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.