SON DAKİKA
Hava Durumu

BDT sahnesinde gerçek bir hikaye, 'Bengal Kaplanı'

►Sercan GÜLER   Amerika’nın Bağdat’ı işgali sırasında yaşanmış gerçek

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2018 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BDT sahnesinde gerçek bir hikaye, 'Bengal Kaplanı'
►Sercan GÜLER

 

Amerika’nın Bağdat’ı işgali sırasında yaşanmış gerçek bir hikâyeden yola çıkarak yazılan ‘Bağdat Hayvanat Bahçesindeki Bengal Kaplanı’ adlı oyun Bursa Devlet Tiyatrosu’nda sahne alacak.

 

Bursa Devlet Tiyatrosu, Amerika’nın Bağdat’ı işgali sırasında yaşanmış gerçek bir hikâyeden yola çıkarak yazılan ‘Bağdat Hayvanat Bahçesindeki Bengal Kaplanı’ adlı oyunu sanatseverlerle buluşturacak. Amerikan’ın Irak’ı işgali sırasında haksız güç kullanımını vurgulamak için yazar Rajiv Joseph tarafından kaleme alınan eser, 6 Şubat Salı günü Ahmet Vefik Paşa Sahnesinde prömiyer yapacak.Nazlı Gözde Yolcu’nun dilimize çevirdiği ve Barış Erdenk’in yönettiği oyun, 2010 yılında Pulitzer Drama Ödülü’ne aday olmuş ve birçok dalda ödül kazandı. Dekor tasarımını Kerem Çetinel’in, kostüm tasarımını Funda Karasaç’ın, ışık tasarımını Zeynel Işık’ın, müziklerini Gürkan Çakıcı’nın, hareket düzenini Sibel Erdenk’in, dramaturgluğunu Orhan Karataş’ın, yönetmen yardımcılığını Süheyla Elbaş Zeybek’in yaptığı oyunda; Taner Turan, Diyar Gönülalçak, Erdem Erdoğan, Nejat Orbay Sehlikoğlu, Salih Cem Şener, Acan Ağır Aksoy, Cansu Yılmaz, Ayşe Dinç, Nergiz Acar rol alıyor.

HAYALET KAPLANIN GÖLGESİ

Oyunun konusu kısaca şöyle;Amerika’nın Irak’ı işgali sırasında, 2003 yılında yaşanan gerçek bir olayın üzerine kurgulanan oyun, aslında Bağdat’ın sıra dışı güzellikleri içinde geçer. Ne var ki biz bunu pek göremeyiz. Gördüğümüz, Amerikan askerlerinin o coğrafyada yarattığı vahşet, kargaşa ve yağmadır. Tüm bunlara başkaldırı ise hiç umulmadık bir yerden gelecek, hayvanat bahçesinde öldürülen bir Bengal Kaplanı, bu istilayı yaşatanların korkulu rüyası olacaktır. Ama farklı ve büyülü bir şekilde… Evet, kaplan artık bir hayalettir; peki, işgalciler, onlar var olabilecekler midir?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.