SON DAKİKA
Hava Durumu

Binlerce iğne ile portreler yapıyor

İzmir'de,  hobi edindiği tel ve çivi kullanılan "filografi" sanatını, internetten bu alandaki ustaları izleyerek geliştiren elektronik güvenlik uz

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Binlerce iğne ile portreler yapıyor
İzmir'de,  hobi edindiği tel ve çivi kullanılan "filografi" sanatını, internetten bu alandaki ustaları izleyerek geliştiren elektronik güvenlik uzmanı Hüseyin Burhan Akgüney, binlerce iğne kullanarak portreler yapıyor.
 

 

 

İzmir'de, hobi edindiği tel ve çivi kullanılan "filografi" sanatını, internetten bu alandaki ustaları izleyerek geliştiren elektronik güvenlik uzmanı Hüseyin Burhan Akgüney, binlerce iğne kullanarak portreler yapıyor.


Akgüney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ahşap zemin üzerine çakılan çiviler arasından tel geçirilerek ve çeşitli örgü teknikleri kullanılarak desenler oluşturulan "filografi" sanatı ile yaklaşık iki yıl önce akraba ziyaretinde tanıştığını belirtti.


Ziyaretin ardından eve döndüğünde elindeki malzeme ile Arapça "vav" harfi yaptığını ve bunun çok hoşuna gittiğini dile getiren Akgüney, aynı teknikle semazen, yelkenli gibi figürler yaptıktan sonra farklılaşma arayışına girdiğini anlattı.


Akgüney, bunun için çivi ve ip kullanıp kızının portresini yaptığını ancak çıkan sonuçtan tatmin olmadığını kaydederek, şunları söyledi:


"Önceden resme ilgim yoktu. Resim sanatıyla ilgili incelemeler yaptım. İğne ve iple portre çalışmalarıma ilham olabilecek çalışmayı Türkiye'de bulamayınca internette araştırdım ve Japon sanatçı Kumi Yamashita'nın çalışmalarına ulaştım. Benim istediğimi yapmış. İpleri nasıl sardığına dikkat ettim. Çalışmalarıma ilham kaynağı oldu."


Akgüney, 4-5 bin iğne kullandığı bir tablonun yapımının, 20-25 gün sürdüğüne işaret ederek, "Televizyonun karşısında saatlerce zaman harcamak yerine yine ailemin yanında bu işi yaparak hem onlarla vakit geçirmiş hem hobimi icra etmiş hem zamanımı öldürmemiş oluyorum." dedi.



"EN ÇOK İLGİ, ATATÜRK PORTRESİNE"

Azim ve sabırla çalışmanın önemine dikkati çeken Akgüney, şöyle konuştu:


"Talep üzerine üçüncü kez Atatürk portresi yapıyorum. Ayrıca arkadaşımın tavsiyesi üzerine Acun Ilıcalı'nın portresini de yaptım, kendisine hediye etmek istiyorum."


 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.