SON DAKİKA
Hava Durumu

Bosna-Hersek'ın kuruluşu anısına fotoğraf sergisi

Bosna Hersek'in Bağımsızlık Günü’nün 21. yıl kutlamaları çerçevesinde Bosna Hersek Bursa Fahri Başkonsolosu Muzaffer Çilek ev sahipliğin

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2013 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2013 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bosna Hersek'in Bağımsızlık Günü’nün 21. yıl kutlamaları çerçevesinde Bosna Hersek Bursa Fahri Başkonsolosu Muzaffer Çilek ev sahipliğinde Bosna Hersek konulu bir sergi düzenlendi. 



Serginin ardından Türkiye’nin en çok seyahat eden rehberlerinden biri olan Saffet Emre Tonguç, tarihçi ve turizmci olarak farklı bir bakış açısıyla Bosna Hersek deneyimlerini paylaştı. Fotoğraflar eşliğinde katılanları kısa bir Bosna gezisine çıkaran Tonguç, Bosna Hersek’te mutlaka keşfedilmesi gereken yerleri ilginç öyküleriyle paylaştı.

Her yönüyle genç nesillerin Aliya İzetbegovic'i tanımasını istiyoruz" diyerek sözlerine başlayan AK Parti eski Milletvekili Hüseyin Kansu ise tüm ömrü mücadele içinde geçen bir kahraman olan Aliya İzetbegovic hakkında bilgi verdi.

Aliya İzetbegovic tam anlamıyla aydın ve mütefekkir bir insandı. Çok sayıda eseri var." diyen Kansu, şunları söyledi: "Onun çok sayıda kitabının olduğunu, düşünür olduğunu çoğu insan bilmeyebilir. Her yönüyle genç nesillerin onu tanımasını istiyoruz. Onun hayatı 3 mücadele içinde geçmiştir. Birinci olarak, bir ömür boyu sürdürdüğü İslam'ı öğrenme ve yaşama mücadelesidir. İkincisi, komünist dönemde halkı ile verdiği özgürlük mücadelesidir. Bunun bedelini de 9 yıl hapis yatarak ödemiştir. Üçüncü mücadelesi ise 92 ile 95 yılları arasında Avrupa'nın ortasında yok edilmek istenen Müslüman ülkenin kurtuluşu için verdiği özgürlük mücadelesidir."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.