SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bugün yeniden ayağa kalkıyoruz'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bugün yeniden ayağa kalkıyoruz saygın bir devletiz. Biz büyük bir tarihin sahibiyiz, biz 1071'de geldik bu topra

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bugün yeniden ayağa kalkıyoruz'
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bugün yeniden ayağa kalkıyoruz saygın bir devletiz. Biz büyük bir tarihin sahibiyiz, biz 1071'de geldik bu topraklara, Selçukluyuz, Osmanlıyız ve Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak, ilelebet güçlü olarak yaşayacağız. Gittiğimiz yerlerde büyük bir itibar görüyoruz." dedi.

Yıldız Şale Köşkü'nde düzenlenen Sultan 5. Mehmet Reşad ve Dönemi Uluslararası Sempozyum Açılış Yemeği'nin öncesinde, Sultan 5. Mehmet Reşad ile ilgili bir belgesel gösterimi yapıldı. Belgeselin ardından konuşan Kahraman, tarihin öğrenilmesi gerektiğini, tarihin bir deniz feneri olduğunu, istikamet ve yol gösterdiğini söyledi.  Ancak tarihten ders alınırsa tekrarın önlenebileceğini ifade eden Kahraman, tarihin incelenmesi ve ibret alınması gerektiğini dile getirdi.

“II. MAHMUT DÖNEMİ KIRILMA NOKTASIDIR”

Kahraman, Selçuklu ile başlayan ve Osmanlı ile devam eden ilerlemenin durmasını, İkinci Mahmut dönemine bağladığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bence bu dönem kırılma noktasıdır. Niye? Taklitçilik başladı, kendimiz olmayı bıraktık. Adalet, eğitim, idare ve bürokraside yanlış yapıldı. Olmamalıydı, kendimiz olarak devam etmeliydik, taklide girmemeliydik. Harbiye'nin eğitim dili Fransızca idi. Eski cihat ruhunun yerini seküler bir düşünce aldı. Şehitlik duygusu yerine dünyevilik yerleşti. Sekülerizm yani her şey dünya için, dünya her şey. Bu materyalist düşünce ve maddecilik sarstı. Yoksa Balkanları neden kaybedeceğiz? Güçlü bir devlet gücünü muhafaza etmeli ve özüne dönmeli. Sultan İkinci Abdülhamid, dağınıklığı topladı öze dönüş yaptı ama dışarısı bizi bırakmıyor, şimdi de bırakmadığı gibi ve tahttan indirildi. Neden o güzelim sistemi bozuyorsun da adına hürriyet, adalet, kardeşlik masalları uydurup, milleti de kandırarak deviriyorsun. Kendi kendine neden bunu yapıyorsun?

“NE DİKTATÖRLÜĞÜ?"

Bu propagandalar bugün de var. 1960'da vardı, hep var olagelmiştir, İttihat ve Terakki kafasını çok iyi tanımamız gerekir. İttihat ve Terakki kafasının mutlaka incelenmesi kanaatindeyim. Küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşamalı bunu için tarihten ders almalıyız. Kendimiz olmalıyız, mukallitlik olmamalı. Propagandaya kanmamalıyız. 1960'da bu propaganda nedeniyle Başbakan Menderes ve iki bakanı asıldı. Demokrat Parti'nin ne diktatörlüğü vardı? Çünkü hamle yapıyor, ülkeyi kalkındırıyor. Tekrar büyük devlet olacak. Buna mani oldular. İçerideki kişileri aldattılar. Sultan Abdülhamid'e de 'diktatör' denirdi. Ne diktatörlüğü?"

" TARİHTEN DERS ALACAĞIZ"

Kahraman, tarihin bilinmesi gerektiğini dile getirerek, Sultan 5. Mehmet Reşad ile ilgili hazırlanan belgeselin bu anlamda büyük değer taşıdığını söyledi.  1. Dünya Savaşı'na girildiğinde tarımın tamamen durduğunu hatırlatan Kahraman, "Gıda yolları kapanınca İstanbul'da büyük kıtlık yaşandı. Ne istedin bizden İttihat ve Terakki? Bu İttihat ve Terakki, Divan-ı Harb'e verildi. O yüzden 1 Kasım 1918'de bir Alman gemisi ile kaçtılar. 1922'de hepsi peş peşe öldürüldü." diye konuştu. Kahraman'a, dedesi Osmanlı'nın ilk Meclis-i Mebusanı'nda Halep Mebusu olan Bahauddin el Emiri'nin torunu Saadettin Mücahid el-Emiri, Kur'an-ı Kerim hediye etti.(AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.