SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı piyanistten İznik surlarında klip

Bitinya, Roma, Selçuklu ve Osmanlı'ya ev sahipliği yapan İznik'teki tarihi mekanlar farklı bir klibe mekan oldu. Bursalı piyano sanatçısı U

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı piyanistten İznik surlarında klip
Bitinya, Roma, Selçuklu ve Osmanlı'ya ev sahipliği yapan İznik'teki tarihi mekanlar farklı bir klibe mekan oldu. Bursalı piyano sanatçısı Uğur Evin, şehrin tarihi mistik havasını yansıtmak için Boğaziçi Üniversitesi'nden dansçılarla açık havada klip çekti.

İznik'te Antik Roma Tiyatrosu, Lefke Kapı, İstanbul Kapı, Çinili Cami ve göl kenarında 16 saat süren çekimler sonrası ortaya 4 dakikalık bir klip çıktı. Bursa ve İznik'in tanıtımına katkı yapmak isteyen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Uğur Evin, maksadının yaşadığı şehri dünyada tanıtmak olduğunu söyledi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okuyan ve küçük yaştan beri piyano çalan Uğur Evin, Bursa’nın İznik ilçesinde kendi bestesine çektiği klip ile büyük beğeni topladı. Anne ve babasının müzik öğretmeni olduğunu anlatan Evin, “Ben 5 yaşındayken piyano kursuna başlamışım. Daha sonra ilkokul ve ortaokul sıralarında okul orkestralarında bulundum. Son olarak Amerika’da eğitim aldığım süre boyunca kendim beste yapmaya başladım. İlk bestemi Amerika’ya gittikten sonra yaptım. Askeri bir okulda eğitim alıyordum ve bu beni bir şekilde müziğe itti. Oradaki disiplin ve zorluklar sebebiyle müzikle daha çok ilgilenmeye başladım ve ilk bestemi de o dönemde yaptım. Yaptığım müzik enstrümantal bir müzik ve dinleyici kitlesi olarak çok az bir kitleye hitap ettiğini düşünüyorum. Şu anda klip YouTube ve Facebook üzerinden dağılmaya devam ediyor. Hedefimiz mümkün olduğu kadar çok insana ulaşabilmek. Sadece Türkiye’de değil yurt dışında da böyle videolar yapmak istiyorum. Asıl gayem yapılmamış bir şeyi yapmaktı. Bu yüzden antik kentler üzerinden gitmeye karar verdik ve Bursa’nın çok ciddi bir tarihi olduğu için gerek Osmanlı gerek antik kentleri de tanıtmak bizim için güzel bir tecrübe. Şu anda klibimiz yayınlanalı 4 gün oldu. Eleştiriler geldikçe eksiklerimizi tamamlıyoruz" dedi. Evin'in klibi The Ancient World Series imzasıyla sosyal medyada tıklanırken, genç sanatçı, yeni projeleri için sponsor arayışında olduğunu sözlerine ekledi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.