SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı sanatkarlar Paris'i fethetti

Bursa'da Balibey Hanı sanatçılarının Paris’teki sergisi muhteşem bir açılış törenine sahne oldu.   Fransa'nın başkenti Paris'te

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2015 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2015 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı sanatkarlar Paris'i fethetti
Bursa'da Balibey Hanı sanatçılarının Paris’teki sergisi muhteşem bir açılış törenine sahne oldu.
 

Fransa'nın başkenti Paris'te faaliyet gösteren Hanımeli Derneği'nin daveti üzerine burada karma sergi açan Bursalı sanatkarlar gönülleri fethetti. Geçtiğimiz günlerde Paris Goussainville Belediye Başkanlığı sergi salonunda eserleri sergilenen Bursalı sanatçılar, ülke genelinde sanatseverlerin büyük ilgisi ile karşılaşmıştı. Bu defa Bursa Balibey Han sanatkarları, Paris’teki ikinci sergilerini “Paris Anadolu Kültür Merkezi’nde açarak büyük bir başarıya imza attı.
Serginin açılış kokteyline Türk ve Fransız davetlilerin ilgisi büyük oldu. Renkli görüntülere sahne olan serginin açılışına yerli ve yabancı sanatseverlerin yanı sıra Paris Konsolosu Şaziye Sezer ve Hanımeli Dünya Kadınları Derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu da katıldı. Balibey Hanı El Sanatları Çarşısı'nda faaliyet gösteren sanatkarların sergilediği tezhip, çini, filografi, cam boncuk ve gümüş işleme eserler Paris’teki yerli ve yabancı sanatseverlerden çok büyük ilgi gördü. Türkçe ve Fransızca yayın yapan TV ve radyo kanalları ile yazılı basın da Bursalı sanatkarlara geniş yer ayırdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.