SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet Tiyatrosu köylere iniyor

“Tır Tiyatrosu” isimli projeyle daha önce ulaşılamayan köylerde perde açılacağını açıklayan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2018 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Devlet Tiyatrosu köylere iniyor
“Tır Tiyatrosu” isimli projeyle daha önce ulaşılamayan köylerde perde açılacağını açıklayan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt, böylece köylerdeki çocuklar ve gençlere tiyatro kültürünün aşılanacağını ifade etti.
Devlet tiyatrolarındaki yeni projeler hakkında bilgi veren Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt,  DT'nin tiyatro oyunlarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirdiğini belirtti. Tır Tiyatrosunun da bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydeden Kurt, "Yeni bir sosyal sorumluluk çalışması olarak 'Kamyon, Tır Tiyatrosu' projesini hayata geçireceğiz. Projeyle Devlet Tiyatrolarının ulaşamadığı köylere, küçük yerlere ulaşıp, oradaki çocuklarımıza, gençlerimize de tiyatro oyunları sahnelemeyi amaçlıyoruz. Bu 'gezici tiyatro' gibi hareket edecek bir proje." dedi. Aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş Türk masalları için de bir çalışma yürüteceklerini bildiren Kurt, "Türk masallarımızla ilgili bir hazırlık yaptık. Türk masallarını hem yurt içi hem de yurt dışında anlatacak bir ekip oluşturduk. Şu anda İzmir Devlet Tiyatrosunca yapılan Türk masallarından oluşan bir oyunumuz var." ifadelerini kullandı.
TÜRK MÜZİKALLERİ ANTİK TİYATROLARDA
İlk defa Mayıs-Haziran aylarında Ankara, Sivas, Trabzon, Konya ve Bursa’da “Nöbetçi tiyatro” uygulamasıyla Devlet Tiyatrosu tarihinde bir ilke imza attıklarını dile getiren Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt, Türkiye'nin en önemli kültürel miraslarından antik tiyatroları içine alan yeni bir projeyi de başlatacaklarını kaydetti. Kurt, projeye ilişkin, "Ege'den başlayarak Akdeniz'e kadar uzanan antik tiyatrolarda Türk müzikallerin gösterimiyle ilgili bir çalışmamız var. Gelecek yıl mayıs ayından itibaren bütün yaz dönemi boyunca Ege ve Akdeniz'in antik tiyatrolarında Türk müzikallerini sahnelemek istiyoruz. Bu da ilk defa yapılacak önemli bir proje." değerlendirmesinde bulundu. (AA)

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.