SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğuş Oto'da 'Kendine ait bir oda…'

Bursa'da ilk kez enstalasyon ve fotoğraf sanatının bir araya getirildiği "Kendine ait bir oda..." adlı karma sergi 15 Mart Cuma günü Doğuş Oto

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2013 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2013 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da ilk kez enstalasyon ve fotoğraf sanatının bir araya getirildiği "Kendine ait bir oda..." adlı karma sergi 15 Mart Cuma günü Doğuş Oto sponsorluğuyla Bursalılarla buluştu.



Bursalı sanatçılardan oluşan Yaşamak Lazım fotoğraf grubunun karma enstalasyon & fotoğraf sergisi "Kendine ait bir oda...", 15 Mart Cuma günü Doğuş Oto Bursa ve Womentr.com sponsorluğuyla, ihtişamlı bir kokteylle Bursalılarla buluştu.

30 Mart'a kadar Doğuş Oto Bursa / Volkswagen Showroom'unda izlenime açık kalacak olan serginin fotoğraf ve enstalasyonları Füsun Taş Binol, Mehmet Yediler, Tuğçe Saltekin, Gülay Özbilge, Erol Sesi, Mahir Bora Kayıhan, Zehra Yatağanbaba, Burak Matpan ve Meral Kuru imzasını taşıyor.

Bursa'da daha önce enstalasyon (yerleştirme sanatı) ve fotoğraf sanatının bir arada kullanılmadığına dikkat çeken sanatçılar, tüm Bursalıları Virginia Woolf'un "Kendine ait bir oda..." adlı kitabından yola çıkarak hazırladıkları sergiye beklediklerinin altını çizdiler.

Serginin Bursa'da sanata dair yeni bir çığır açmasını umut ettiklerini belirten sanatçılar, her yeni sergilerinde bir konsept üzerinden yola çıktıklarını vurgulayarak, "Kendine ait bir oda..." adlı sergilerinde özellikle Virginia Woolf'tan etkilenip, yarı belgesel bir sergi hazırladıklarına, serginin "kadın" teması üzerinden tüm dönemlere seslendiğine dikkat çektiler...

Bursa’da bir ilk…

Kokteyl ile açılışı yapılan ve plaket töreninin ardından izlenime açılan sergide, Virginia Woolf’un çalışma odası birebir sergi mekanına kurulurken, fotoğrafların aralarına serpilen dönem aksesuarları dikkat çekti.

Açılış konuşmasında Bursa’da bir ilke tüm sanat dostlarıyla birlikte tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Doğuş Oto Bursa Bölge Direktörü Gürol Ergen, tüm konuklarla tek tek ilgilendi. Açış konuşması ve plaket töreninin ardından Yaşamak Lazım fotoğraf grubundan Mahir Bora Kayıhan’ın sergiye dair anlatıları eşliğinde gezilen sergi, Bursalı sanatseverlerden tam not aldı.

Üç bölümden oluşan serginin ilk bölümünde enstalasyon sanatıyla Virginia Woolf’un çalışma odası, ikinci bölümde Virginia Woolf’un yaşamından belgesel kareler sunulurken, üçüncü bölümde modern zamanda kadın konuları işlendi.

30 Mart’a kadar Doğuş Oto / Volkswagen Showroom’unda izlenime açık kalacak olan sergi, daha sonra Türkiye’nin çeşitli sergi salonlarını da gezerek sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

"Kendine ait bir oda..."

 

Karma enstalasyon & fotoğraf sergisi

15 - 30 Mart 2013 / Doğuş Oto Bursa / Volkswagen Showroom
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.