SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyanın filmi Bursa'da çekilecek

Filmcilerin gözdesi Bursa, dünya sinemasında yer almaya hazırlanıyor.   Sinema ve Film Yapımcılar Derneği’nin (SİFİYAD)

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2014 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2014 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünyanın filmi Bursa'da çekilecek
Filmcilerin gözdesi Bursa, dünya sinemasında yer almaya hazırlanıyor.

 

Sinema ve Film Yapımcılar Derneği’nin (SİFİYAD) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği film festivali ile Bursa dünya sinemasında yer alacak. 2015 Nisan ayında gerçekleştirilecek olan film festivali öncesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve SİFİYAD Başkanı Tekin Gün bir araya gelerek, yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Festival hakkında bilgi veren Gün, ilk olarak Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde yerli ve yabancı filmlerin ön jüri üyeleri tarafından eleneceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin lojistik destek verdiğini açıklayan Gün, “Bursa, ilk defa gerçek uluslararası film festivali ile dünya sinema ve film endüstrisinde hak ettiği yeri alacak. Bursa, bu festivalle birlikte yapımcıların kullanabileceği plato haline gelecek. Dizilerin ve belgesellerin çekildiği real platolara sahne olacak. Turizme daha çok katkı sağlayacak. Avrupalı yönetmenler, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin dünya standartlarında kurgu, ses ve animasyon sistemleriyle filmlerini yapabilecek” diye konuştu.

Bu festivalle Türk sinemasının kaliteli filmlerini ödüllendirerek, yapımcı ve üreticilerin yeni film yapmalarına katkı sunmak istediklerini belirten Gün, “Türkiye olarak dünya sinemasında yer almak istiyoruz. Bunun artık zamanı geldi de geçiyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.