SON DAKİKA
Hava Durumu

'Efsane hafız'lar tek albümde

Hafız Osman, Hafız Sami ve Hafız Kemal'in taş plaklara okuduğu 17 eser, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından hazırlanan "Ü

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2017 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Efsane hafız'lar tek albümde
Hafız Osman, Hafız Sami ve Hafız Kemal'in taş plaklara okuduğu 17 eser, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından hazırlanan "Üç Efsane Ses" albümüyle bir araya getirildi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında sesleriyle adını duyuran üç hafızın eserleri aynı albümde buluştu.


Hafız OsmanHafız Sami ve Hafız Kemal'in taş plaklara okuduğu 17 eser, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından hazırlanan albümde yer aldı.


Plaklardaki cızırtı, hışırtı ve dönemin kayıtlarından kaynaklı dip seslerin azaltıldığı albüm, taş plakların stüdyoda hassas ve dijital kayıt teknolojileri kullanılarak yeniden kaydedilmesiyle hazırlandı.


"Üç Efsane Ses" ismiyle müzikseverlerin beğenisine sunulan albümün yönetmenliğini, İstanbul Ticaret Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Udi Mehmet Bitmez üstlendi.


Albümde, "Şimşir-i Nigahınla", "Seni Kim Görse", "Dil Verme Gönül", "Ey Azizan İşte Başlarız Söze", "Amine Hatun Muhammed Anesi" gibi gazel, kaside, mevlid-i şerif ve eserler bulunuyor. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.