SON DAKİKA
Hava Durumu

Gelenekten geleceğe hat sanatı     

Hattat Sabriye Selçuk ve öğrencilerinin “Gelenekten geleceğe hat” adıyla düzenlediği hat sanatı sergisi bugün sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gelenekten geleceğe hat sanatı     
Hattat Sabriye Selçuk ve öğrencilerinin “Gelenekten geleceğe hat” adıyla düzenlediği hat sanatı sergisi bugün sona erdi.

Batuhan YORULMAZ

9-15 Aralık tarihleri arasında Ördekli Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan “Gelenekten geleceğe hat” sergisi yoğun ilgi ile karşılaştı. Hattat Sabriye Selçuk, “14 yıldır hattat Mahmut Şahin hocamızdan Bab-ı Nun atölyesinde ders alıyorum. Ben de 2, 3 yerde özel dershanelerde, daha çok hanım talebelere hat dersi veriyorum. Bu sergi talebelerimizle beraber benim 2 yılın emeği sonucunda ortaya çıkarttığımız bir sergidir. Sergimizde talebelerin eserleri de benim kendi istifim de var” dedi.

HAT SANATI İNSANIN GENLERİNDE VAR

Hat sanatı ile tanışmasının tesadüf ile olduğunu söyleyen Selçuk şunları söyledi: “49-50 yaşlarımda Arapça öğrenmeye giderken hattat Mahmut Şahin hocamızın hat sanatı öğretmek için geldiğini duydum. Öyle başladım ve geliştirmeye çalışıyorum. İnsanların genlerinde Arapça yazmanın var olduğu söylenir ki benim dedelerim de Arapça yazıyormuş zaten. Çocukluğumda hat sanatı değil de el sanatlarına bir ilgim vardı. El sanatlarına olan ilgim sonucu buralara kadar geldim.”

“HAT SANATINDA SABIR ÖNEMLİ”

Hat sanatının en önemli noktasının sabretmek olduğunu dile getiren Selçuk “Hat sanatında en önemli nokta sebat etmek. Bir noktayı koymak için 1 hafta 10 gün, bir yazıyı yazmak için büyük bir sabır göstererek üstatlarımız 2 sene uğraşırlarmış. Şimdi biz kopyalama usulü, tekrar tekrar yazabilme imkanımız, kağıtlarımız, mürekkeplerimiz olsun hat sanatını daha kolay hale getirdik” diye konuştu.

“GEÇİCİ OLMASINLAR KALICI OLSUNLAR”

Gençlerin Arapça bilmelerine rağmen Ulucami duvarlarındaki yazıları okuyamaya bildiğini dile getiren Selçuk “Gençlerimiz Arapça bilmelerine rağmen, yazı çeşitlerini bilmediklerinden dolayı Ulucami duvarındaki yazıları okuyamayabiliyor. Biz gençlerimize bu yazıları da okuyabilmeleri için tüm yazı çeşitlerini de öğretiyoruz. Onlara hat sanatını sevebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Gençlere çağrıda bulunmayı da ihmal etmeyen Selçuk, “Gençlerimiz bir noktaya dokunmakla bir şeye kavuşuyorlar ama sonu boş. Bizim hat sanatı ile koyduğumuz nokta dünya var olduğu sürece duracak. Bu yüzden geçici olmasınlar kalıcı olsunlar” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.