SON DAKİKA
Hava Durumu

Gizemli kadın sonunda bulundu

Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un bir cinnet anında kestiği kulağını gönderdiği genç kadının kimliği, 128 yıl sonra ortaya çıkarı

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gizemli kadın sonunda bulundu
Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un bir cinnet anında kestiği kulağını gönderdiği genç kadının kimliği, 128 yıl sonra ortaya çıkarıldı.
 

 


Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un bir cinnet anında kestiği kulağını gönderdiği genç kadının kimliği, 128 yıl sonra ortaya çıkarıldı.


"The Art Newspaper" dergisi, ard izlenimci akımın en önemli temsilcilerinden biri kabul edilen Van Gogh ile ilgili geçen hafta yayımlanan yeni bir kitapta verilen bilgileri araştırarak ressamın kesik kulağını bir çiftçinin kızı olan Gabrielle Berlatier adlı genç kadına gönderdiğini buldu.


Kitaptaki ayrıntıların peşine düşen dergi araştırmacıları, genç kadının adına bir süre tedavi gördüğü Paris'teki Pasteur Enstitüsü kayıtlarından ulaştı.


Dergi araştırmacıları, 1888'de 18 yaşında olan ve Arles'in 10 kilometre doğusundaki Moules köyünde yaşayan Gabrielle'in Van Gogh'un iki arkadaşı tarafından işletilen ve ressamın birkaç ay üst katındaki odada kaldığı "Cafe de la Gare" adlı kafede temizlikçi olarak çalıştığını kaydetti.


Arşivlerden Gabrielle'in izini süren araştırmacılar, Van Gogh ile ilişkisi sır olarak kalan genç kadının olaydan birkaç yıl sonra evlendiğini belirledi.


Art Newspaper araştırmacılarından Van Gogh uzmanı Martin Bailey, makalesinde "Genç kadının ismini bularak gizemin sadece bir kısmını çözdük. Şimdi de Gabrielle'in kim olduğunu, Van Gogh ile ilişkisini aydınlatmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.


Bernadette Murphy, genç kadının ilk adını geçen hafta yayımladığı "Van Gogh's Ear: The True Story (Van Gogh'un Kulağı: Gerçek Öykü)" adlı kitabında vermiş, soyadını ise akrabalarından izin alana dek sır olarak saklayacağını açıklamıştı. Kitapta Van Gogh'un sanıldığı gibi kulağının bir kısmını değil, tamamını kestiği ileri sürülüyor. Gabrielle, ressamın "Bunu dikkatle sakla" notuyla gönderdiği kulağını hizmetçilik yaptığı otelde almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.