SON DAKİKA
Hava Durumu

Google Halet Çambel'i unutmadı

Google, arkeolog ve olimpiyatlara katılan ilk Türk kadın sporculardan Prof. Dr. Halet

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Google Halet Çambel'i unutmadı
Google, arkeolog ve olimpiyatlara katılan ilk Türk kadın sporculardan Prof. Dr. Halet Çambel'in doğum gününü "doodle" ile kutladı.


Google, arkeolog ve olimpiyatlara katılan ilk Türk kadın sporculardan Prof. Dr. Halet Çambel'in doğum gününü "doodle" ile kutladı.

İnternet kullanıcıları, Google ana sayfasında Halet Çambel'in 99'uncu doğum gününe özel hazırlanan logo ile karşılaşıyor.

Hattuşaş'ın bulunduğu Boğazköy'de, stajyer olarak başladığı kazıları hayatı boyunca sürdüren Çambel, bilim dünyası tarafından "Hitit hiyerogliflerinin çözüldüğü yer" olarak tanınan Karatepe-Arslantaş Höyüğü'nde Türkiye'nin ilk açık hava müzesini kurdu.

Karatepe kalıntılarının ortaya çıkarılmasına ve Hitit dilinin çözülmesine önemli katkı sağlayan Çambel, Türkiye'yi eskrim dalında temsil ederek Suat Fetgeri Aşeni ile "Olimpiyatlara katılan ilk Türk kadın sporcu" unvanını kazandı.

Hollanda devletinin kültür ve kalkınmaya hizmet edenlere verdiği Prens Claus Ödülü'nü 2005'te, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verdiği Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü 2010'da alan Çambel, 12 Ocak 2014'te yaşamını yitirdi.

Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.