SON DAKİKA
Hava Durumu

İsviçre'de Altın Hilal Film Festivali

İsviçre İslam Toplumu tarafından geleneksel olarak düzenlenen 7. Altın Hilal Film Festivali sinemaseverlerin yoğun ilgisini topladı. Zürih Dietikon Stadthalle Gösteri Merkezi'nde yapılan ve Türkiye'den tiyatro sanatçıları Gafur Uzuner (solda) ve Ahmet Yenilmez (sağda) ile yönetmen Mustafa Kara'nın jüri üyesi olarak katıldığı festival, yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladı. ( Bern Büyükelçiliği - AA )

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsviçre'de Altın Hilal Film Festivali
İsviçre İslam Toplumu tarafından geleneksel olarak düzenlenen 7. Altın Hilal Film Festivali sinemaseverlerin yoğun ilgisini topladı.
 

 

Festival, cumartesi günü Zürih Dietikon Stadthalle Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Türkiye'den tiyatro sanatçıları Gafur Uzuner ve Ahmet Yenilmez ile yönetmen Mustafa Kara'nın jüri üyesi olarak katıldığı festival, yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladı.

"EN"LER

Festival kapsamında yedi film yarışırken, "En İyi Film" ödülünü "Unutma" adlı yapım kazandı. "Ayın Karanlık Yüzü" filmi ikinciliği, "Acil Vaka" filmi de üçüncülüğü aldı. Bunun yanında, "En İyi Oyuncu" ödülüne "İnan, Araştır, Savun" filmindeki rolüyle Sinan Çetinkaya layık görülürken, bu alanda ikinciliği "Unutma" filmindeki rolüyle çocuk sanatçı Kağan Özmen, üçüncülüğü de "Vatan" filmindeki rolüyle Ahmet Türkel kazandı. Festivalde, ayrıca, mültecilerin dramını işleyen "Unutma", Türkiye'de doğu ve güneydoğudaki terör örgütü PKK vahşetini beyaz perdeye aktaran "Vatan" ile günümüzde bilgisayar, internet ve akıllı cep telefonlarının getirdiği bireyselleşme ve toplumdan kopuşun ele alındığı "Acil Vaka" yapımları izleyenlerin yoğun ilgisini çekti.

İsviçre İslam Toplumu tarafından geleneksel olarak düzenlenen 7. Altın Hilal Film Festivali sinemaseverlerin yoğun ilgisini topladı. Zürih Dietikon Stadthalle Gösteri Merkezi'nde yapılan ve Türkiye'den tiyatro sanatçıları Gafur Uzuner (solda) ve Ahmet Yenilmez (sağda) ile yönetmen Mustafa Kara'nın jüri üyesi olarak katıldığı festival, yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladı. ( Bern Büyükelçiliği - AA ) Zürih Dietikon Stadthalle Gösteri Merkezi'nde yapılan ve Türkiye'den tiyatro sanatçıları Gafur Uzuner (solda) ve Ahmet Yenilmez (sağda) ile yönetmen Mustafa Kara'nın jüri üyesi olarak katıldığı festival, yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladı. ( Bern Büyükelçiliği - AA )

 

"ORGANİZASYON MAYA TUTTU"

İsviçre İslam Toplumu Başkanı Abdullah Kasapoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, çağımızda silahların yerini kültür savaşlarının aldığını ve bunun da filmler sayesinde olduğunu söyledi. "Milli ve manevi değerlerle bezenmiş gençlerin yetişmesi, beyaz perdeye aktarılmış filmler ve televizyon yapımları vasıtasıyla takviye edilmeli ama bu iki kanalda da çok zayıf kalındı" diyen Kasapoğlu, 7 yıldır bu konuya dikkat çekmek için film festivali düzenlediklerini kaydetti. Kasapoğlu, artık organizasyonun "maya tuttuğunu" gördüklerini ifade ederek, destek ve katkı veren herkese teşekkür etti. Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani de yaptığı konuşmada, İsviçre İslam toplumunun büyük fedakarlıklarla düzenlediği festivalin hızlı mesafe aldığını ve kısa sürede haklı bir yer edindiğini dile getirdi. Sanatçı Yenilmez de sinema sanatının ve sanatçının önemine değinerek, organizasyonun dört dörtlük olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.