SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanuni'nin portresi 5 milyon TL'ye satıldı

Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi, İngiltere'de müzayede evi Sotheby's'de vergiler dahil 438 bin 500 sterline alıcı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2021 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2021 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kanuni'nin portresi 5 milyon TL'ye satıldı

Sotheby's'de yapılan müzayedede Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi vergiler dahil 438 bin 500 sterline (yaklaşık 5 milyon TL) satıldı.

Kanuni Sultan Süleyman'ı 43 yaşındayken gösteriyor

Kendisi 22,7'ye 17,5 cm, bakır çerçevesiyle beraber de 44,5'ye 39,8 cm boyutlarında olan portre, Kanuni Sultan Süleyman'ı 43 yaşındayken gösteriyor.

Portrenin Kanuni Sultan Süleyman'ın Irak'ta Safevileri ve Preveze Deniz Zaferi'nde Haçlı donanmasını mağlup etmesi sonrası gücünün zirvesinde olduğu bir dönemde yapıldığı değerlendiriliyor.

Mihrimah Sultan'ın portresi de 60 bin sterline satıldı

Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan'ın 17. yüzyılda yapılan portresi de 60 bin sterline (691 bin TL) satıldı.

16'ncı yüzyılın sonları veya 17'nci yüzyılın başlarında yapıldığı düşünülen portrenin, çok nadir bir eser olduğu değerlendiriliyor.

Koleksiyonda çok sayıda eser var

Müzayede evinin "İslam Dünyası ve Hindistan Sanatları" başlıklı koleksiyonun diğer parçaları arasında Suyolcuzade Mustafa Eyyubi'nin 1675'te kopyaladığı Kur'an-ı Kerim sayfası, 10'uncu yüzyıla ait Kufi tarzda yazılmış Kur'an-ı Kerim, Memlük Devleti döneminde Ebu al-Fadl Muhammad İbn Abd al- Wahhab al-Shafi al-Sunbati al-Araj tarafından kopyalanan yarı aydınlatılmış Kur'an-ı Kerim sayfası ve Osmanlı dönemine ait çeşitli kilim ve halılar yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.