SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kar'lı tablolardan huzur yansıyor

  Ressam Merih Ercan dört yıl aradan sonra karlı manzaralarla geri döndü. Ressamın minimalizm etkisiyle yaptığı karlı manzaralarda

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2015 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Kar'lı tablolardan huzur yansıyor
 

Ressam Merih Ercan dört yıl aradan sonra karlı manzaralarla geri döndü. Ressamın minimalizm etkisiyle yaptığı karlı manzaralardan adeta huzur, saflık, sadelik yağıyor.

 

Melike OLGUN

 

Merih Ercan dört yıl aradan sonra açtığı resim sergisiyle sanatseverlerin huzurun çıktı. Minimaliz akımdan hareketle çizdiği kar manzaraları ziyaretçileri hayran bıraktı. Ressam Merih Ercan’ın yağlı boya eserlerinden oluşan sergi Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde izlenime açıldı. Serginin konusu  “kar“ olunca tablolara bol karlı dağ manzaraları  yerleşti. Uludağ, Alpler ve Toroslardan  manzaraların yanı sıra portler  çalışmalarının da bulunduğu 43 eser sanatseverlerle buluştu. Sergisinde ağırlıkla  manzaralara yer veren ressam “Ben bu konunun derslerini verdim yıllarca. Sanat en genel anlamda bir yansıtmadır. Ya olduğu gibi ya da bir bölümünü alarak. Gerçek nedir, kimin gerçeğidir sanat? Sanat görünen midir görünenin ardındaki midir? Diyelim ki Atatürk anıtının karşısında oturduk kameraya çektik film olur mu? Olmaz belgesel olur. Sanat kurgu ister düzenleme ister sanatçısından“ dedi.

RESİMDE BALTA DARBELERİ

Ercan eserlerinde kardan esinlenmesinin altında minimalizme olan eğilimi olduğunu şöyle anlattı:“ Ben konularımı  doğada dağlarda, zirvelerde, karda gördüğüm saflıktan,temizlikten seçiyorum.Bu benim psikolojimin bir özelliği  olabilir, kolaycı bir yanım da olabilir. Karmaşıklıktan hoşlanmıyorum sadelikten hoşlanıyorum ara renkleri o yüzden kullanıyorum. Ara renklerin daha iyi olduğuna inanıyorum.Bu yüzden az renk kullanıyorum. Renkte cesaretim yok belki ama fırça darbelerinde çok cesurum ,balta darbesi gibi cesur fırça darbelerim var. Seçtiğim konu da beni bağlıyor. Kar pembeyle anlatılmaz ki. Huzuru en güzel beyaz, gri anlatır.“

O SAHİLDE YÜRÜMEK İSTERİM

Resme tutkuyla bağlı olduğunu bazı tablolarının kedisi için özel olduğunu “Akşam güneşinin vurduğu bir deniz kıyısı tablom var onu ve bir diğer deniz kenarı tablom var. Dalgaların denizi sahili yalayarak geri çekildiği bir manzara sahilde yürümeyi isterdim. Sözleriyle dile getirdi. Heykel, plastik sanatlar, desinatörlük gibi farlı sanat alanlarında da eserler veren Ercan ileride resme daha fazla zaman ayırmak istediğini belirtti. Ercan gelecek sergisinde portre ağırlıklı çalışacağının da müjdesini verdi. Merih Ercan’ın kar konulu sergisi 1-11 Aralık boyunca sanatseverlerle buluşacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.