SON DAKİKA
Hava Durumu

Matruşkaların Dünya Kupası

2018 FIFA Dünya Kupası'nda gruplarda oynanan son maçlarla futbol coşkusu sürerken, Rusya'nın simgesi olan matruşkalarla da şampiyona heyacan

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2018 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2018 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Matruşkaların Dünya Kupası
2018 FIFA Dünya Kupası'nda gruplarda oynanan son maçlarla futbol coşkusu sürerken, Rusya'nın simgesi olan matruşkalarla da şampiyona heyacanı yaşanıyor.
Moskova'nın en ünlü turistik yerlerinden Izmailovo Pazarı'na gidenler Dünya Kupası'nın yıldız oyuncularının matruşkaları ile karşılaşıyor.  Portekizli Cristiano Ronaldo, Arjantinli LionelMessi, Brezilyalı Neymar ve Fransız AntoineGriezmann gibi yıldızların matruşkaları futbolseverlerin büyük ilgisini çekiyor.  En büyük ilgiyi ise Ronaldo ve Messimatruşkaları görüyor.  Yalnızca futbolun değil NBA ve NFL'in gözde sporcularının matruşkaları da sporseverlerin beğenisini kazanıyor.
MATRUŞKA'NIN TARİHÇESİ
Rusya'da 19. yüzyılda çocukların zihinsel gelişimi için tasarlanan ''matruşka'' bebekler, ülkenin simgesi haline geldi. Rus sanatçı SergeyMalyuti'nin 1890 yılında tasarladığı ve ahşap oyma sanatçısı VasilyZvyozdoçkin'in yaptığı iç içe geçmiş 8 bebek, adını döneminin popüler kadın ismi ''Matriyona''dan aldı. Ahşap bebekler, 20. yüzyılın başına kadar okullarda çocukların zihinsel gelişimi, renk, boyut ve aile kavramlarını öğrenmeleri için kullanılıyordu. Bebekler, ilk kez 1904'de Paris'teki uluslararası bir fuarda görücüye çıktı ve matruşka olarak tüm dünyada tanındı.

 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLE RECEP TAYYİP ERDOĞAN 
Izmailovo Pazarı'nda, dünya siyasetinin önemli isimlerinin de matruşkaları bulunuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerinin yer aldığı matruşkalar, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani gibi dünya siyasetinin önemli isimleriyle birlikte pazarda yer alıyor.  Matruşkalarla Türk Milli Futbol Takımı da unutulmamış. Arda Turan ile başlayan milli takım matruşkasının içinden, Burak Yılmaz, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu ve Mehmet Topal'ın fotoğrafları çıkıyor.  (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.