SON DAKİKA
Hava Durumu

'Mescid-i Aksa'da buluşacağız'

Mirasımız Kudüs 1. Uluslararası Karikatür Yarışması ödül töreninde konuşan Mirasımız Der

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Mescid-i Aksa'da buluşacağız'

Mirasımız Kudüs 1. Uluslararası Karikatür Yarışması ödül töreninde konuşan Mirasımız Derneği Başkanı Demirci, "Çok yakın bir tarihte inşallah özgür Mescid-i Aksa'da buluşacağız." dedi.


Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma (Mirasımız) Derneğinin düzenlediği "Mirasımız Kudüs 1. Uluslararası Karikatür Yarışması"nda 642 eser arasından birinciliği Endonezya'dan Jitet Kustana aldı.



Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, Mescid-i Aksa'yı sanatla Müslümanlara ve insanlığa ulaştırmak istediklerini, kısa süre içinde yarışma kararının alındığını ve yarışmaya dünyanın farklı yerlerinden katılım gerçekleştiğini anlattı.


Demirci, "Çok yakın bir tarihte inşallah özgür Mescid-i Aksa'da buluşacağız. Bu programı orada icra edeceğiz. Mescid-i Aksa'yı boş bırakmayacağız. Bu davayı kimseye bırakmayacağız. Bu davayla biz uğraşacağız." dedi.


Konuşmaların ardından birinci olan eser sahibi Endonezya'dan Jitet Kustana'ya 15 bin lira, ikinciliği alan ABD'den Marco Ramos'a 10 bin lira ve üçüncülüğü hak eden Türkiye'den Serpil Kar'a 7 bin 500 lira ödül çeki verildi.


Mirasımız Derneği Özel Ödülü'nü Endonezya'dan Didie Sri Widiyanto, 2. Abdulhamid Han Özel Ödülü'nü İran'dan Hassan Omidi, Necmettin Erbakan Özel Ödülü'nü Türkiye'den Gülcan Külcü, Selahaddin Eyyubi Özel Ödülü'nü Türkiye'den Fethi Gürcan Mermertaş ve Naci el-Ali Özel Ödülü Lübnan'dan Anas Ellakıs kazandı. Özel ödüller kategorisinde dereceye girenler ise biner lira ödül çeki aldı. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.