SON DAKİKA
Hava Durumu

Pekin Uluslararası Kitap Fuarı başladı

Çin'in başkenti Pekin'de bu yıl 22'ncisi gerçekleşen "Pekin Uluslararası Kitap Fuar

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Pekin Uluslararası Kitap Fuarı başladı
Çin'in başkenti Pekin'de bu yıl 22'ncisi gerçekleşen "Pekin Uluslararası Kitap Fuarı" başladı.


Çin'in başkenti Pekin'de bu yıl 22'ncisi gerçekleşen "Pekin Uluslararası Kitap Fuarı" başladı.

Başkent Pekin'deki Çin Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen kitap fuarının bu yılki onur konuğu  Birleşik Arap Emirlikleri olurken, Çin ve 82 ülkeden 2 bin 302 yayın kuruluşu fuara katıldı.

Yabancı ülkelerin kitap stantlarındaki ülkelere has kültürel etkinliklere Çinliler yoğun ilgi gösterirken, kitap stantlarındaki görevliler, ziyaretçilere kitap ve içerikleri hakkında bilgi veriyor.

Fuar alanındaki Türkiye standı da yoğun ilgi görürken, ziyaretçiler, özellikle Türkiye'nin tarihi mekanlarını içeren görsel içerikli kitapları dikkatle inceliyor.

AA muhabirine konuşan Çinli Sun, Türkiye'nin çok iyi bir turizm ülkesi olduğunu ve gezi amaçlı Türkiye'ye gitmek istediğini belirtirken, Türkiye'nin kültürü ile ilgili daha fazla bilgi edinmek amacıyla standı ziyaret ettiğini söyledi.

Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı'nın yayınları ile Pekin Kitap Fuarı'na katıldıkları ifade eden Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Abak da, Türkiye adına Kültür Bakanlığı ile birlikte yurtdışındaki kitap fuarlarına katılmaya özen gösterdiklerini, Türk dilini, tarihini ve kültürünü tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Öte yandan, Kazakistan, Sırbistan, Romanya ve Sri Lanka, Pekin Uluslararası Kitap Fuarı organizasyonuna ilk kez katılan ülkeler olurken, Türkiye geçen yıl gerçekleşen kitap fuarının onur konuğuydu.

Pekin Uluslararası Kitap Fuarı, 30 Ağustos'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.