SON DAKİKA
Hava Durumu

Piyanonun çocuğu dereceyle döndü!

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SANATÇISI TAMBİ CİMUK, GÜRCİSTAN TİFLİS ULUSLARARASI MOZART MÜZİK YARIŞMASI’NDA GENEL ENSTRÜMAN SIRALAMASINDA ÜÇÜNCÜ, PİYANO DALINDA İKİNCİ OLDU. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Piyanonun çocuğu dereceyle döndü!
Bursa Büyükşehir Belediyesi sanatçısı Tambi Cimuk, Gürcistan Tiflis Uluslararası Mozart Müzik Yarışması’nda genel enstrüman sıralamasında üçüncü, piyano dalında ikinci oldu.
 

 

Üç yıl önce Suriye’den gelerek Türkiye’ye yerleşen ve Bursa AkademiX Güzel Sanatlar Merkezi Piyano Bölüm Başkanı Elena çekiş tarafından keşfedilen Tambi Cimuk, önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanatçı kadrosuna alınarak katıldığı her yarışmadan dereceler elde etmeyi başardı. Katıldığı her yarışmadan dereceyle dönen Tambi Cimuk, Tiflis’ten de derece ile döndü. Tiflis’te düzenlenen yarışmaya birçok ülkeden 10-15 yıl eğitim alan yarışmacılarla sahneyi paylaşan Tambi’nin piyano eğitmeni Elena Çekiç, “Son birkaç aydır yarışmalar haricinde farklı uluslararası organizasyonlarda da sahne almamız yarışmalara hazırlığımızı belli oranda olumsuz etkiledi. Buna rağmen piyano alanında ikinci olmamız önemli” dedi. Tambi’nin direktörü Rüstem Avcı, “Son bir aydır Tiflis yarışmasından çok 1 Şubat’ta Paris’te yapılacak Unesco Barış konserine hazırlanıyoruz. Repertuarımızda olmayan dört eseri bu süreye sığdırma gayretindeyiz. Tambi, 1 Şubat’ta Unesco Konser salonunda dünyanın değişik ülkelerinden 9 piyanistle aynı sahneyi paylaşıp Paris’ten dünyaya barış mesajı verecek. Yarışmalar elbette önemli ama dünya barışına hizmet etmek her şeyden daha önemli. Bu arada gittiğimiz Uluslararası Müzik Yarışmalarının bir benzerini Bursa’da da yapmak istiyoruz. Bursa’da düzenlenecek uluslararası piyano yarışması ve festivali kentimiz gençliği için de müziğe dair olumlu bir algı oluşturacak ve yeni Tambi'lerin çıkmasına fırsat sağlayacaktır” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.