SON DAKİKA
Hava Durumu

Puşideler aslına uygun olarak yeniden yapılıyor

İSTANBUL'DA YENİ CAMİ TÜRBESİ'NDE METFUN BULUNAN SULTAN 1. ABDÜLHAMİD HAN'IN KIZI VE 2. MAHMUD'UN DA KIZ KARDEŞİ OLAN ESMA SULTAN'IN SANDUKASININ ÜZERİNDE ÖRTÜLÜ OLAN PUŞİDESİ (MEZAR SANDUKASI ÖRTÜSÜ) TRABZON'DA ASLINA UYGUN OLARAK YENİDEN YAPILIYOR. (İHA/TRABZON-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Puşideler aslına uygun olarak yeniden yapılıyor
İstanbul’da Yeni Cami Türbesi’nde metfun bulunan Sultan 1. Abdülhamid Han’ın kızı ve 2. Mahmud’un da kız kardeşi olan Esma Sultan’ın sandukasının üzerinde örtülü olan puşidesi (mezar sandukası örtüsü) Trabzon’da aslına uygun olarak yeniden yapılıyor. 

Osmanlı Hanedanı’na ait türbedeki Maraş işi Esma Sultan Puşide Örtüsü Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yenilenirken, çalışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından da desteklenen “Puşide Projesi” himayelerinde gerçekleştiriliyor. Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz da Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret ederek türbe örtüsünün işlenmesi ile ilgili bilgi alarak çalışanlara teşekkür ederken, çalışmanın bu yıl Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor. Trabzon, Kayseri, Kütahya, Antalya, Ankara, Bursa, Eskişehir, Adana, İzmir, Kahramanmaraş ve Samsun’daki Olgunlaşma Enstitüleri’nin destek verdiği projede bir puşide yaklaşık bir yıla yakın bir zamanda aslına sadık kalarak hazırlanıyor.

AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.