SON DAKİKA
Hava Durumu

Rölyefin zirvesindeki Türk imzası; Esma Dereboy 

  Canan GÜLEÇ Kendine has geliştirdiği rölyef tekniğinin tek uygulayıcısı sana

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rölyefin zirvesindeki Türk imzası; Esma Dereboy 
 

Canan GÜLEÇ

Kendine has geliştirdiği rölyef tekniğinin tek uygulayıcısı sanatçı Esma Dereboy, dünyaca ünlü tasarımcılar ve markaların Paris’te bir araya geleceği Maison&Objet Fuarı’na katılarak eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Dünyaca ünlü seramik sanatçılarının ve markaların bir araya geleceği Maison&Objet Fuarı, kendine has geliştirdiği rölyef tekniğinin tek uygulayıcısı sanatçı Esma Dereboy’u ağırlayacak. 19-23 Ocak tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilecek olan fuarda Dereboy kendine has tekniğini dünya vitrinine taşımış olacak. Dereboy ayrıca Fuar’ın “What’s New” bölümünde eserleri sergilenecek tek Türk Tasarımcı olarak da dünyaca ünlü marka ve tasarımcıların arasında yerini alacak.

YILIN TEMASI “YAŞAM TEMASI”

Tasarım dünyasının seçkin isim ve markalarının buluşacağı Maison&Objet Fuarı, “Yaşam Sanatı” temasıyla Paris’te gerçekleşecek. Sanatçının Fuar kapsamında oluşturulan özel bir komisyon tarafından seçilen 3 eseri de “What’s New” adlı bölümde sergilenecek. Yıllardır seramiğe verdiği emeği özgün tekniğe dönüştürerek alanında ilk ve tek olan çalışmalara imza atan sanatçının, geleneksel desenlere bağlı kalarak kabartma tekniğini uyguladığı seramiklere benzersiz bir keskinlik, netlik ve yükseklik kazandırması rölyefte yeni bir boyut olarak değerlendiriliyor.

DEREBOY: “İSİM KADERDİR” 

Bugüne dek, geliştirdiği özel teknikle 6 farklı koleksiyona imza atan Sanatçı Esma Dereboy, fuara Levnalevn, Gelin, Yas, Snoha, Saf(i)(Yane) isimli koleksiyonlarından derlediği özel bir seçkiyle katılacak. Sanatçının Snoha, Saf (i)(Yane) ve Snoha Bronz koleksiyonlarından seçilen 3 eseri, “What’s New” Bölümü kapsamında fuar ziyaretçileri ile buluşacak. Sanatçı, geçmişten gelip geleceği kucaklayan, kendine özgü anlatım yöntemiyle sürdürdüğü çalışmalarını “İsim Kaderdir” mottosuyla bir araya getiriyor.

 

DEREBOY’UN TEKNİĞİNİN BENZERİ YOK

Türkiye’nin çini ve seramik denince ilk akla gelen şehirlerinden Kütahya’da dünyaya gelen Esma Dereboy’un ilkokulda oyun hamurlarıyla minik figürler yaparak başladığı tasarım yolculuğu, öğretmenleri ve ailesinin yönlendirmesiyle devam etti. Kütahya Güzel Sanatlar Lisesi’nde okurken ayrıca desen ve resim dersleri de alan Dereboy, Maltepe Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nü bitirdikten sonra 5 sene Paşabahçe Mağazaları’nda çalıştı. 14-16 yy çinilerinden ilham alarak hayat verdiği Levnalevn koleksiyonunu bu süreçte tamamlayan sanatçı, kabartma tekniğini uyguladığı seramik çalışmalarına kendi markası ile devam ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.