SON DAKİKA
Hava Durumu

Tanülkü mahkum çocukları için vakıf kuracak

İstanbul Devlet Tiyatroları sanatçısı, oyuncu ve yönetmen Turgay Tanülkü, anne veya babaları cezaevinde bulunan çocukların eğitimine destek olab

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tanülkü mahkum çocukları için vakıf kuracak
İstanbul Devlet Tiyatroları sanatçısı, oyuncu ve yönetmen Turgay Tanülkü, anne veya babaları cezaevinde bulunan çocukların eğitimine destek olabilmek amacıyla vakıf kuracak.
 

Tanülkü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980'li yıllarda cezaevlerinde tiyatroyla uğraştığı dönemde, ailelerinin yanında hapiste kalan çocukların, kendisi ve eşi Zehra Tanülkü'ye "emanet edildiğini" söyledi.O çocuklarla ilgilenmeye başladıklarını ve 5 ev kiraladıklarını belirten Tanülkü, "Bu sayı giderek arttı. Yekun olarak 23 evlat var ve 11'i üniversiteyi bitirdi. Bazı yerlerde duyuyorum, 'çocukları okutuyoruz' diyorlar. 100 lira para veriyorlar ayda, çok komik geliyor bana çünkü çocukların her şeye ihtiyaçları var. Çocukları sahiplenebiliyorsanız, okutabilme gücünüz de varsa, onların üstünden başından, yiyecek, barınak ihtiyacına kadar hepsinde olmanız gerekiyor" diye konuştu.Tanülkü, üniversiteyi bitirip işe başlayan çocukların da kendileriyle aynı koşullarda büyüyenlere yardım ettiğini anlattı.Bu çocuklardan birinin zamanla okullarını bitirip savcı olduğunu anlatan Tanülkü, "İki aydır savcı ve aldığı ilk maaşıyla kardeşlerini yemeğe götürdü. Bu çok önemli bir şey çünkü bir zincir dönmeye başladı. Zincirin halkalarıyız. Bir vakıf kuracağım. Bu vakfı kurduğum zaman evlatlar daha da çoğalacak ve onlar hem eğitimlerini alacak hem de toplumunu sevmeyi öğrenecek" ifadesini kullandı.

 
Mahkum mektupları kitaplaştırılacak, geliri Darüşşafaka'ya aktarılacak
 

Turgay Tanülkü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında il il gezerek, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlüler için "Son Kuşlar" adlı tiyatro oyunu sahnelediklerini hatırlattı.Bu oyunu ülkedeki tüm cezaevlerinde sahnelemeyi hedeflediklerini belirten Tanülkü, şunları kaydetti:"Son Kuşlar oyununu seyreden mahkum arkadaşlarımız, içlerinden geldiği gibi defterimize notlarını yazıyor, resimler çiziyor, duyurular yapıyorlar. Bunlar şimdi 3 cilt oldu. Ciltler bittikten sonra kitap haline getirilecek. Cezaevleri matbaalarında basılacak bu kitaplar, belirli ücretler karşılığında topluma sunulacak. O kitabın geliri de Darüşşafaka'ya bağışlanacak. Cezaevinden çıkan bir mektup, maddi olarak oradaki yetim çocuklarımıza paylaşmak adına gidecek. Bence ölümsüz bir kitap satışı olacak. Dolayısıyla cezaevlerindeki arkadaşlarımızın bir 'merhaba'sı, yetim çocuklarımıza okul harçlığı olarak gidecek. Kitabı alan kişi, o çocuklara harçlık verdiğini bilecek."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.