SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin mozaikleri dünyada tanıtılacak

Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneğince hayata geçirilen "Mozaik Yolu" Projesi kapsamında Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki mozaiklerin

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'nin mozaikleri dünyada tanıtılacak
Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneğince hayata geçirilen "Mozaik Yolu" Projesi kapsamında Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki mozaiklerin tanıtımı için yerli ve yabancı basın mensuplarının katılacağı turlar düzenlenecek.
 

 

 

Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneğince hayata geçirilen "Mozaik Yolu" Projesi kapsamında Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki mozaiklerin tanıtımı için yerli ve yabancı basın mensuplarının katılacağı turlar düzenlenecek.


AA muhabirinin ONE Derneğinden aldığı bilgiye göre, tarihsel süreçte önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu topraklarında değişik zamanlarda yapılan kazı çalışmalarında eşsiz mozaikler gün yüzüne çıkarıldı.


ONE Derneği, söz konusu mozaiklerin dünya çapındaki bilinirliğini arttırmak amacıyla "Mozaik Yolu" adı altında bir proje geliştirdi.


Proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa Büyükşehir belediyelerinin desteği ve ONE Derneği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın öncülüğünde yürütülüyor.



Anadolu'nun yeni kültür yolu

Proje çerçevesinde 4 ilin büyükşehir belediyelerinin katkılarıyla nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında 8 tur organize edilerek yerli ve yabancı basın mensupları, akademisyenler, öğrenciler, kanaat önderleri, kültürel miras alanında çalışmalar yürüten uluslararası sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıf temsilcileri bölgede gezdirilecek.


Bu şekilde, başta mozaikler olmak üzere bu bölgelerin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtımı yapılacak.


Çalışmanın yurt dışı tanıtımı, 28 Mayıs 2016'da Venedik Mimarlık Bineali'nde, 2017'de dünyanın en büyük dekoratif sanat ve tasarım müzesi olan İngiltere'deki Victoria and Albert Museum’da ve dünyanın en büyük müze kompleksi Smithsonian’da yapılacak.


Projenin tanıtımı için iki yıllık bir planlama dahilinde İngiltere ve ABD’de etkin faaliyetler yürütülecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.