SON DAKİKA
Hava Durumu

Yamaç paraşütü uçuşlarında yüzde 75'lik artış

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'nden yapıla

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yamaç paraşütü uçuşlarında yüzde 75'lik artış

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'nden yapılan yamaç paraşütüatlayış sayısı geçen yılın ilk 6 ayına göre bu yılın aynı döneminde yüzde 75 arttı.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ, her yıl yamaç paraşütü yapmak isteyen binlerce yerli ve yabancı turiste adrenalin pompalıyor. Babadağ'daki pistlerden yamaç paraşütleriyle havalanan tatilciler, Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buluyor. Adrenalin tutkunu tatilciler, pilotların yaptığı akrobasi hareketleriyle yerden yaklaşık 2 bin metre yükseklikte heyecan dolu dakikalar yaşıyor.



Babadağ'dan yamaç paraşütü atlayışlarında geçen yılın ilk 6 ayına göre bu yılın aynı döneminde yaşanan yüzde 75'lik artış turizmcileri mutlu etti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Babadağ'daki uçuş sayılarında yaşanan artışın sevindirici olduğunu söyledi. Babadağ’dan yapılan uçuşlarda 2015'te 120 binli rakamlara ulaşıldığını hatırlatan Çıralı, "Geçen yıl 117 bin uçuş oldu. Bu yıl Babadağ'da teleferik inşaatı olmasına rağmen uçuşlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Geçen yılın ilk 6 ayında 25 bin 982, bu yılın ilk yarısında ise 45 bin 575 kişi uçmuş. İnşaat olmasına rağmen artış olması Babadağ'ın güzelliğini ve öne çıktığını gösteriyor." dedi. Çıralı, Babadağ’dan yapılan yamaç paraşütü uçuş sayılarının her yıl artarak devam edeceğini, gelecek yıl sayının 200 binlere ulaşacağını kaydetti. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.