SON DAKİKA
Hava Durumu

Kültürel dirilişin meşalesi Bursa’dan yanacak!

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2021 20:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2021 20:23

Vasıfsız festivaller, lüzumsuz konserler, boşa akıtılan milletin parası… 
Sibel Can dinlemek isteyen gitsin parasını versin dinlesin. Organizatörler kârlı bulursa zaten getirir Bursa’da konser verdirirler.
Vatandaş da gider verir parasını dinler. Belediyelerin kültür bütçelerini bu acayip gereksiz işlere harcamasına bir dur demenin zamanı geldi de geçiyor bile. 
Ve dün olağanüstü bir haber aldı Bursa. Tam da kültürüne, misyonuna, varlığına ve tarihine yakışır şekilde Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu Bursa. Gurur duyduk onur duyduk. Bursa bu ülkenin gündemine geldiğinde ilk madde kültürü olmalı. 


Türklerin Anadolu’da var olmasının en büyük simgesidir Bursa. Bursa’ya baktığınızda Türk’ü görürsünüz, Türk Kültürünü görürsünüz. 
Tarihi şehirlerarasında Türk Kültürünü en fazla hissettiren şehirdir Bursa. O nedenle de Türk Dünyası Kültür Başkenti olmayı en çok Bursa hak eder. 
Girişim olağanüstü, Sonuç daha da muhteşem. Bir yıl boyunca Türk Dünyasının kalbi Bursa’da atacak. Türk Dünyasının gözbebeği haline gelecek Bursa. Ve dahası tüm kültürümüz rengârenk olarak Bursa’dan dünyaya yansıyacak. 
Ve son yıllarda kültürümüze, tarihimize yönelen alçakça saldırılara en muhteşem cevap olarak bir apolet daha takacak Bursa. Bursa’dan yükselecek kültür şöleni ile bir kez daha öz kültürümüz öz geleneklerimiz öz törelerimiz hayat bulacak. 
Giyiminden yaşamına, toyundan bayramına ne varsa bir muhteşem yıl bekliyor Bursa’yı. Daha da önemlisi zamanlama olarak da oldukça görkemli bir döneme rast gelecek. 
Mudanya Mütarekesi ve Bursa’nın Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında gerçekleşecek Bursa Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri. 
Ve oradan da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yılına geçeceğiz. İki yıl boyunca olağanüstü bir süreç yaşayacağız. Daha önemlisi, avam işlerden uzak, gerçek kültür şölenleri ile buluşacağız. 
Şimdi, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği başta olmak üzere tüm ilçelerin ve toplumun her kademesinin katılımıyla yıllarca unutulmayacak harika bir Türk Dünyası Kültür Başkenti yılı yaşamak için herkesin kollarını sıvama vakti. 
Gerçek anlamda konunun uzmanları, Türk Dünyasının bilgeleri, üniversiteler de dahil olmak üzere Bursa’ya yakışır bir yıl planlamak için hızla çalışma zamanı. 
Umuyoruz ki her adımı doğru atılan, her detayı doğru düşünülen, planlanan ve gerçekleştirilen bir dev organizasyonu doya doya yaşarız. 
Kültürel dirilişin meşalesini yakmak Bursa’ya nasip olur diye umut ediyoruz. 


İMO’dan önemli bir çalışma daha…
Son günlerde önemli çıkışları ile kamuoyu gündeminde önemli bir ses getiren İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ağabey var olsun ziyaretimize geldi. 
Mehmet ağabey hiç lafı eğmeden bükmeden orta yerinden konuşan bir isim olarak tanınır. Mehmet başkan bir davetiyeyle geldi. İMO Bursa Şubesi tarafından düzenlenen “Tarihi eserlerin güçlendirilmesi ve geleceğe güvenle devredilmesi çalıştayı” programı ile önemli bir çalışmaya imza atıyorlar. BAOB yerleşkesinde 18 Eylül tarihinde düzenlenecek çalıştay gerçekten alanında önemli isimleri bir araya getirecek.
Daha önemlisi akademik oda olarak İMO’nun farkını ortaya koyarak, taşın altına elini koyuyor olması ve sorumluluğunu yerine getiriyor alması oldukça önemli. Son yıllarda kent adına Bursa için ses çıkaran doğruları yüksek sesle konuşan, sadece muhaliflik değil gerçekten bilimsel olarak olaylara yaklaşan tavrı ile İMO, bir kez daha bu şehrin olması gereken kurumlarından biri olduğunu gözler önüne seriyor.  İnşaat diyince müteahhitler kadar İMO’nun yani mühendislerin dinlenmesinin oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Dahası bu alanda her adımda seslerine kulak verilmesinde fayda olduğunu da ifade etmeliyiz. Umarız, bu tür etkinlikler daha da artar. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.