SON DAKİKA
Hava Durumu

KUŞATMA 

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2021 20:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2021 20:07

1992 yılında Şırnak’ta Taşdelen Karakolu’na düzenlediği saldırıda 28 askerimiz şehit olmuştu. Aynı yıl 12 Eylül'de Şemdinli, Aktütün Karakolu’na yapılan saldırıda 22 askerimiz şehit oldu.  
29 Eylül 1992'de Şemdinli Derecik Karakolu'na düzenlenen saldırıda ise 28 askerimiz şehit oldu.

  
2008 yılı 3 Ekim tarihinde Aktütün Karakolu'na Kuzey Irak’tan açılan ateş sonucu 18 askerimiz şehit olmuştu.
Aktütün saldırısının 13. yılında şehitlik mertebesine ulaşan kahramanlarımıza ve bayrağı için can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. 
2008 yılında bu alçak baskın yaşandığında FETÖ’nün medyası, yaşanan çatışmanın görüntülerini servis etmiş, TSK’ya büyük iftiralarda bulunmuştu, iftiralara cevap veren dönemin genelkurmay başkanına destek veren Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefe alarak “Paşasının Başbakanı” şeklinde gazetesine manşet yapmıştı. 
FETÖ basını bu görüntüleri, karakolumuzun tepesinde duran ABD’nin insansız hava araçlarından, baskının yapılacağını PKK’dan öğrenmişti.
 
Bu baskının emrini veren ise; şu an Suriye’de ABD adına çalışan PYD’li terörist Mazlum Kobaniydi. 

  
 
*** 


… 7 Haziran- 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşananlar, Hendek terörü, DAEŞ ve PKK’ya patlattırılan bombalar ve 15 Temmuz NATO/FETÖ ortak yapımı işgal ve darbe girişimi, Güney sınırımızda kurulmak istenen terör koridoru… 
 
 
 
Ve tüm bu tuzakların üstesinden gelip, bayrağını, devletini, ülkesini şehitler vererek koruyan, ABD’nin paralı askerleriyle sınır ötesine geçerek inlerinde mücadele eden, ekonomik olarak rekorlar kırarak büyüyen, Doğu Akdeniz’de haklarını hem masada hem sahada kararlılıkla savunan, savunma sanayinde dünyada kendinden söz ettiren, boyun eğmeyen, ceket iliklemeyen, “peki efendim” çekmeyen Bağımsız yeni Türkiye elbette birilerini rahatsız ediyor. 


 
ABD, Yunanistan’ın liman kenti Dedeağaç’a 2019 yılında üs kurarak inanılmaz bir yığınak yaptı tanklar, zırhlı araçlar, helikopterler, uçaklar… (sınırımıza sadece 30 Km uzaklıkta) 
ABD Güneyimizde PKK/PYD’ye 30.000 tır silahlı malzeme (Uçak savar ve tank delici mühimmat dahil) vererek, aynı zamanda onları eğitti hatta harçlıklarını resmi bütçesinden karşıladı, Iraktaki ABD üsleri de unutulmamalı. 
Kuzeyimizde; Polonya, Romanya, Litvanya, Letonya gibi ülkelerdeki üslerinde de askeri bir yığılma devam ediyor. 
Doğu’muzda Gürcistan, Kırgızistan gibi ülkelere kurduğu üsler var. 
Doğu Akdeniz’deki hak mücadelemizde karşımızda yine ABD var. 
Libya’da karşımızda ABD var… 
 
Şunu çok açık ve net ifade etmek lazım;
  
Türkiye’nin (Ekonomik, siyasi, askeri) bağımsızlık yolunda attığı her adımdan rahatsız olan ABD, Türkiye’yi kuşatıyor.  
 

ABD’nin ülkemizi kuşatması özetle böyle yaşanırken, siyasi kuşatması da büyüyerek devam ediyor. 
 
Siyasi kuşatmada da inanılmaz şeyler gerçekleşiyor, 2018 ve 2019 seçimlerinde CHP ve İP bloğunu PKK’nın siyasi ayağıyla ile ittifak yaptıran siyasi kuşatma projesinden bahsediyoruz. 
Yüzde 50+1 sisteminde 0,5 yüzdenin bile önemli olduğunu düşünüp bugüne kadar AK parti içinde gizlediği “adamlarına” AK parti karşıtı blokla hareket ettirecek partiler (DEVA, Gelecek) kurduran bir proje 


PKK ve FETÖ ile ittifaktan rahatsız olan Millet İttifakı seçmeni, Cumhur ittifakına gitmesin diye hem CHP’den hem de İP’ten yeni partiler (Memleket Partisi, Zafer Partisi) kurduran bir siyasi kuşatmadan bahsediyoruz. 
 
ABD aklıyla yürüyen siyasi kuşatmada geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar 2023 seçimlerinde nasıl bir taktik izleneceğinin çok önemli işaretlerini bizlere verdi. 


PKK ile yapılan ittifaklar açığa çıkınca zorda kalan Millet İttifakı’nın iki genel başkanı çok ilginç demeçler verdiler.
  
Önce CHP genel başkanı “Kürt sorunu meşru muhatap HDP ile çözülebilir” dedi İP bu açıklamaya destek vererek “HDP meşru bir partidir” dedi. 


2019 Yerel seçimlerinde İmralı-Kandil çekişmesinde, Türk Devletinin elinde olan İmralı’dan yana değil de ABD’nin hakimiyetinde ki Kandil tarafını seçen HDP’nin  Millet İttifakı tarafından da “meşru” görülmesi elbette şaşırtıcı değil. 
 
Ardından, HDP Eş başkanları çıkarak parlamento seçimlerine kendi kurdukları “Demokrasi ittifakı” ile gireceklerini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet ittifakını destekleyeceklerini ifade eden 11 maddelik siyasi tutum belgesi açıkladılar (11 Maddeyi bir daha ki yazıda değerlendirelim, hem de bu belgeyi yanlış okuyarak yanılan Bursalı eski bakanı bilgilendirelim) 
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı adayını destekleyecek olan HDP’nin, kurulacak iktidarda bakanlık almadan, anayasada istedikleri değişikliklerin sözünü almadan böyle bir fedakarlık yapacağını düşünmek siyasetin olağan akışına ters olur. 
 
 
Yani çıkan tablo şu; Joe Biden liderliğindeki Millet İttifakı, Ülkeyi içeriden kuşatmak, Yeni ve Bağımsız Türkiye’yi yıkma işini riske atmak istemiyor. 
 
Cumhurbaşkanını seçmek bile yetmiyor onlara. Eski, istikrarsız ve kendisine bağımlı Türkiye’ye geri dönüş için olmazsa olmazı parlamenter sistem.
 
Sadece parlamento seçiminde HDP kartını ittifak dışı tutarak Cumhur İttifakının vekil sayısını azaltmak istiyor. 

Seçim ABD’nin istediği, çabaladığı gibi sonuçlanır Millet İttifakı kazanırsa HDP’nin dahil olacağı bir hükümet bizi bekliyor, kim bilir belki Meral Hanım teröristlerle kahvaltıyı meclis lokantasında yapar. 
 
Yine bu süreçte ittifak lideri Biden’ın, Ankara’ya atamak istediği büyükelçinin açıklamaları da İttifaka yön verir nitelikte yani bu parmak sallayarak gelen arkadaş Millet İttifakının başına vali olarak geliyor diyebiliriz. 
 
Onlar öyle istiyor diye, öyle olacak devri çoktan geçti elbette. Ülkenin bekası anlamında çok önemli bir dönemeçteyiz, ekonomik darbe, terör eylemleri, kitlesel kaos olayları gibi birçok yöntemi veya hepsini kullanacaklar, direksiyonu tam bağımsızlık yönünde 2023-2053-2071'e sürenlerle, direksiyonu ABD’nin kucağına kırmak isteyenlerin mücadelesini göreceğiz.  
 
 Selam ve Saygıyla 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.