SON DAKİKA
Hava Durumu

Laik alana cami!

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2021 20:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2021 20:36

BBC Taksim Camii açılışından ziyadesiyle rahatsız olmuş. Web sitelerinde ve bütün kanallarının haberlerinde sinsice eleştiren bir dilde veriyorlar haberi. Sürekli tekrar ettikleri haberde “Cami dikkat çeken bir biçimde geleneksel olarak laik Türk Cumhuriyetinin bir sembolü olarak görülen bir kamusal alana bakıyor ve aynı zamanda Cumhuriyet ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için yapılmış bir anıtı cüceleştiriyor.” diyorlar sürekli. Laf arasında kinayeli bir biçimde ihsas ettirilen başka bir şey de Cami’nin Osmanlı figürleri taşıyor olması. Ayrıca Sayın Başkanımızın “Allah’ın izniyle kıyamete kadar da ayakta kalacak” sözlerine de vurgu yapılıyor.


Taksim Meydanı civarında bulunan 13 adet kilise laikliğe halel getirmiyor BBC’ye göre. Böylelikle iyice anlıyoruz bunların “laiklik” kavramının ne olduğunu. Daha açık söylemek gerekirse İslam olunca laikliğe karşı, Hristiyanlık olunca “laik” oluyor. Bakınız İngiltere Kraliçesi klişenin başıdır. Parlamento açılışlarını papazlar yapar. Okullarda kilise eğitimi verilir, haftaya dualarla başlar öğrenciler. Ama Büyük Britanya laiktir!
BBC ayrıca “Türkiye çoğunluğu Müslüman olan bir memleket iken, eleştirmenler Erdoğan'ı Türkiye'nin laik temellerini yerinden sökmeye çalışmakla suçluyor.” gibi saçma sapan bir cümle ile Sayın Başkanımızı suçlu gibi gösterme gayretine giriyor. 
Topyekûn saldırıyorlar. Ellerine ne geçerse kullanmaya çalışıyor ve bu yolda yalana dolana çarpıtmaya başvurmaktan zerre kadar çekinmiyorlar. Bakın 14 Haziran’da Sayın Başkanımız Biden ile görüşecek. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman da bu görüşme öncesi gelmiş hâlâ S-400 lafı ediyor. 
Kadın abuk sabuk konuşuyor; "Sayın Biden ona görüşmeleri sırasında isteklerini tekrarlayacak. Ne yapmaları gerektiğini zaten biliyorlar ama bunları tekrar söyleyecek." gibi küstahlıklar ediyor TV röportajlarında. Bak Wendy, Sayın Başkanımız senin o Biden'in emir eri değil. Biden ukalalık ederse ağzının payını alır. Eğer Sayın Başkanımız şu an yumuşak açıklamalar yapıyorsa bu diplomasiyi sonuna kadar denemek istediğindendir. 
Ne burası o "Höt dedin mi korkan" Türkiye ne de Sayın Erdoğan o bildiğiniz zatlardan biri. Anlayamazsınız da Biden bir "Dünya Lideri" ile konuşacak ve diplomatik yaklaşımı sonuna kadar deneyecek. Karşısındaki üstünlük taslamaya kalkarsa alır ağzının payını oturur malum yerinin üzerine...


    

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.