SON DAKİKA
Hava Durumu

LENİNİST PARTİ DE KURULSUN!

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2020 18:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 18:53

         Ak Parti iktidarını ne yapsa düşüremeyen Paganlar akla geldik veya gelmedik her türlü pisliği (burada başka bir kelime olmalıydı ya neyse) deniyorlar. Dışarıdaki düşmanlar ekonomik saldırılarla uğraşıp hezimete uğrarken yenilgiyi kabul edemeyip başka tezgâhlar peşinde koşmaya başlıyor. İçeridekiler ise ağababalarının da dikte etmesiyle (bunu sırf ‘Tayyip’ nefretleri adına seve seve yapıyorlar tabii ki) böl parçala taktiği uygulama sevdasında. Tayyip’ten kurtulmak için vatanını dahi satmaya hazır (öz anasını bile diyecektim aslında) bazı kişiler var bu memlekette.

Hazır memleket korona musibetiyle uğraşırken milletin elinin armut devşirdiği zannına kapılan zavallılar ise “Acaba bir erken seçim yaptırabilir miyiz?” umuduyla yeni kurdurtulmuş ve aynı zamanda ölü doğmuş partilerden medet umuyor. Bunlara milletvekili vermeye hazır olan kim dersiniz? Siyasi ahlaktan söz eden Kemal… Kemal diyor ki “Siyasi Ahlak Yasası çıkarılmalıdır.” Be adam! Ona buna ödünç milletvekili vermek ahlaklı bir davranış mı? Diye sorsanız kem küm bile edemeyecek durumda. Ne var ki bu görüşünü destekliyorum. Böyle bir kanun çıkartılıp, milletvekillerinin topluca başka partiye geçişleri bir şekilde engellenmeli, belki de partisinden istifa edenin vekilliği düşürülmelidir.

Kemal ile aynı fikirde olabileceğim kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi doğrusu…

Kemal her zamanki maddeleme tutkusuyla yine 16 madde yayınladı. 16 sayısı burada çok önemli. Bu sayı bir mesaj veriyor ve o mesajı bir süre sonra herkes öğrenecek. Neyse, konumuza dönelim; Bu maddelerden ilki ne? “Kamuda israfa son vereceğini millete taahhüt etmelidir.” Gel de katılma. Ben de katılıyorum (yine ve hayretle!) İşin bu bölümünde Ekrem’i sormak isterim. Muhtarlara kaç telefon dağıttıydı en son?

Şimdi bunlar sağdan soldan destekli, bazılarının arka plandan yönetildiği ölü doğan partiler kuruyorlar ya, hiçbir partide bir yere gelememiş bazı kasaba politikacıları bunlara kapılanacaktır tabii. Son zamanlarda boşta kalıp ne yapacağını şaşıran eski tüfeklere istihdam yaratacak bir teklifle çıkacağım ortaya ben de.

Leninist parti de kurulsun. Bu kıyağımı unutmasınlar. Belki bu sayede oyları bölüp, 2023’te Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura bıraktırabilirler. Lenin’den bahsederken bir Rus arkadaşım Lenin ve Atatürk ile ilgili bir şeyler söylemişti. Daha önce yazmış mıydım birden hatırlayamadım. Arşiv karıştırmaya da üşendim. Yazmadıysam başka bir gün onu da yazarım…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.