SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahlaksız sendikaya tepki

Eğitim-Sen’in, LGBTİ komisyonuna vatandaşlar ve eğitimcilerden tepkiler büyüyor. Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 23:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 00:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ahlaksız sendikaya tepki
Eğitim-Sen’in, LGBTİ komisyonuna vatandaşlar ve eğitimcilerden tepkiler büyüyor. Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bir açıklama yaparak “Bu sapkınlığın özelikle okullarda körpecik masum çocuklarımız arasında yaygınlaştırılmaya çalışılması, ahlakın bittiği noktadır.” dedi.

 

Eğitim-Sen’in 3 yıl önce kurulan ve aktif faaliyet göstermeye başlayan LGBTİ komisyonu hem vatandaşlardan hem de eğitim camiasında tepkilere yol açtı. Eğitim-Sen’in Ankara, Eskişehir, Batman, Urfa, İstanbul, İzmir, Yalova, Diyarbakır, Muğla, Çanakkale, Adana şubelerinde kurulan LGBTİ komisyonunun amacı okullarda ve işyerlerinde afişler asarak farklı cinsel eğilimler hakkında bilgi vermek. Aktif çalışmaya başlayan Diyarbakır Şubesi komisyonunun faaliyetleri hem vatandaşlar hem de Eğitim-Bir-Sen üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.

EĞİTİM-SEN’DEN AHLAKSIZLIK KOMİSYONU

KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in LGBT faaliyetleri içerisinde yer almasına tepkiler devam ediyor. Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaptığı yazılı açıklama ile Eğitim-Sen’e tepki gösterdi. Açıklamada batılı emperyalistlerin yıllardır Müslüman ümmet üzerinde gerçekleştiremediği ahlaksızlık, dini yaşam alanından uzaklaştırma ve seküleştirme faaliyetlerini, KESK’e bağlı Eğitim Sen’in üstlendiği ileri sürüldü.

“SAPKINLIĞI TANITMALARI UTANÇ VERİCİ”

LGBTİ faaliyetlerini yüzde 98’i Müslüman olan bir ülkede utanç verici bir durum olarak nitelendirilen açıklamada, “İnsanlık dışı ve ahlaksızlık örneğini teşkil eden sapık ve hayvandan daha aşağı ahlaksızlık örneğini teşkil eden LGBT'nin (Lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel), Eğitim Sen Öğretmenleri tarafından okullarda bir komisyon kurup tanıtmaya çalışması yüzde 98 Müslüman olan ülkemiz adına utanç verici bir durum olarak görüyoruz. Batılı emperyalistlerin onlarca yıl Müslüman ümmeti üzerinde gerçekleştiremediği ahlaksızlık, dini yaşam alanından uzaklaştırma ve sekülerleştirme faaliyetlerini, batılı emperyalistlerin yerli piyonları konumunda olan rol alan, sözde eğitim ile ilgilenen KESK'e bağlı Eğitim Sen bu misyonu üstlenmiş bulunmaktadır. Eğitim Sen eğitimi değil, bu ahlaksızlığı ön plana çıkarmak istiyor. Bu sapkınlığın özelikle okullarda körpecik masum çocuklarımız arasında yaygınlaştırılmaya çalışılması, ahlakın bittiği noktadır. Bu sapkınlıkla alakalı Allah’ın çok büyük lanetleri vardır.” denildi.

“HİÇBİR DİNİ İNANÇ BUNU KABUL EDEMEZ”

LGBT rezaletinin hiçbir dini ve inanç akım tarafından makul karşılanmadığı bir sosyo-psikolojik ve hayvandan daha da aşağı kişilik bozukluğu olarak bilindiğinin belirtildiği açıklamada, "Bu melanetin kutsal bir kurum olan okul, eğitim ve öğretmen isimleri ile anılmasını, milli eğitim camiası için büyük bir hakaret olarak görüyoruz. Bizler; Hükümetin ‘Dindar nesil’ istiyoruz söyleminin sadece sözde kalmamasını diliyoruz. Okullarda cinsel sapıklığı teşvik etmek ve ahlaksızlığı yaygınlaştırmak maksadıyla KESK’e bağlı Eğitim Sen'in LGBT Komisyonu kurmasından dolayı hakkında yasal işlem yapılmasını istiyoruz. Bünyesinde LGBT komisyonunu kuran ve böylesi bir ahlaksızlığı meşru gösterip, yaygınlaşmasını sağlayan Eğitim Sen ne yazık ki öğretmenlerin sendikal bir hak mücadelesinden yola çıkmış olup, tamamen gençliği ifsat ve ahlaki ilkelerinden yozlaştırma akımına dönüşmüştür. Bizler böylesi komisyonu bünyesinde barındıran sendikaların, sendikacılık faaliyetlerine son verilmesini, bu sendika bünyesinde üye olan öğretmenlerin istifa etmelerini ve böyle bir sendikaya üye olan öğretmenlerin gencecik çocukları eğitmemesini istemelerini, velilerimizden talep istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

 

“AHLAKSIZLIĞIN EĞİTİMİ OLMAZ”

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı ve Memur-Sen Bursa Temsilcisi Numan Şeker, böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmeyeceklerini vurguladı. “Ahlaksızlığın semineri olmaz, ahlaksızlığın eğitimi olmaz” diyen Şeker, “Milli Eğitim Bakanlığını, ilgilileri, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Kesinlikle bunlara fırsat verilmemesi, böyle bir özgürlüğün olmayacağını son günlerde gündemde Milli Eğitim Bakanlığının içerisinde nasıl olayların cereyan ettiğini de biliyoruz. Eğitim çalışanları içerisinde taciz olayları ile ilgili. Biz bunlarla uğraşırken, bunları önlemeye çalışırken, ahlaksızlığı ön plana çıkararak ve bu taciz olaylarını adeta teşvik edecek mahiyette bir takım senaryoların gündeme gelmesi ve bunları çocuklarımız üzerinden yapılıyor olması gerçekten düşündürücüdür.” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.