SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Partili belediyelerden memura ‘tavan’dan destek

Belediyelerde çalışan memurların merakla beklediği sosyal denge sözleşmeleri ardı ardına imzalanmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi,  İnegöl Belediyesi ve Keles Belediyesi ile  Bem-Bir-Sen arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesine, toplu sözleşmede belirlenen en yüksek oran olan yüzde 120 üzerinden imzalar atıldı. Diğer AK Partili belediyelerde de aynı oranların geçerli olması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2021 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2021 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Partili belediyelerden memura ‘tavan’dan destek

Büyükşehir Belediyesi ile BUSKİ bünyesindeki toplam 2317 memur ve sözleşmeli personelin yüzü, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘çalışanları enflasyona ezdirmeme’ kararlığı ile bir kez daha güldü. Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Bem-Bir-Sen arasında 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak sosyal denge sözleşmesinde, en yüksek oran olan yüzde 120 üzerinden anlaşma sağlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte en yüksek oran üzerinden anlaşma sağlayan ikinci belediye olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, böylelikle çalışanlarının yüzünü bir kez daha güldürmüş oldu. 


DENGE TAZMİNATI 2 BİN LİRA OLDU
Anlaşmaya göre, ‘memur maaşına ilave olarak’ önceki dönemde net 1438 TL olarak yansıyan sosyal denge tazminatı ücreti Ocak ayından itibaren 560 TL’lik artışla 2000 TL seviyesine ulaşmış oldu.  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Tabii bu noktada emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sözleşmede tanımlanmış en yüksek oran olan yüzde 120 ile tavandan anlaşma sağladık. Bu anlamda, Bursa ve Kocaeli belediyeleri şu ana kadar bu iradeyi ortaya koydu. Sözleşme, 2022 ve 2023 yıllarını kapsıyor. Büyükşehir ve BUSKİ’de 2317 memur ve sözleşmeli personel bu anlaşmadan faydalanacak. Eskiden 1438 liraydı, şimdi 2000 TL civarında olacak. Kuruma yıllık maliyeti 17-18 milyon lira civarında. Annenizin ak sütü gibi helal olsun” diye konuştu.


BURSA SANCAKTARLIK YAPIYOR
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu da bugüne kadar il ve ilçe belediyeleri ile özel idarelerde Türkiye’deki en iyi sözleşmeyi imzaladıklarını belirterek, Bursa’nın bu konuda sancaktarlık yaptığını söyledi. Sözleşme ile adeta bayram yaşandığını belirten Uslu, “Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Aktaş, üzerine düşeni yaparak yanında çalışan memuru üzmemiştir. Bize bu bayramı yaşattıkları için sayın başkanımıza ve ekibine, tüm çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


İNEGÖL’DE 157 MEMUR VE 49 PERSONEL

İnegöl Belediyesi’nde 3 ayrı personel grubunu ilgilendiren 2 ayrı sözleşme imzalandı. Hizmet İş Sendikası ile 34 kadrolu işçiyi kapsayan 2 yıllık yeni toplu sözleşme imzalanırken, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen ile de 157 memur ve 49 sözleşmeli personel için sosyal denge sözleşmesi imzalandı. Gücünü halktan ve ekibinden aldığını ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban da “Bugün hayırlı bir iş için bir araya geldik. Hayırda acele etmek lazım. Bizler İnegöl Belediyesi olarak iyi bir kadroyla çalışıyoruz. Bütün mesai arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Onların azmi ve gayretiyle İnegöl olarak iyi işler ortaya koyuyoruz. Bu daha da iyi olacak bundan eminim. Çünkü ben gücümü halkımdan ve kıymetli ekibimden alıyorum. Birlikte sinerjiye dönüştürüyoruz bu çalışmaları” dedi.

TAVANDAN DESTEK MEMURUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Osmangazi Belediyesi de sosyal denge sözleşmesini imzalayan belediyelerden biri oldu. 2022-2023 yıllarını kapsayacak sözleşme ile sosyal denge tazminatının oranı yüzde 120’ye çıkarıldı.
Türkiye’de personeline en yüksek asgari ücreti veren belediye olan Osmangazi Belediyesi, Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) ile imzaladığı Sosyal Denge Sözleşmesi sayesinde belediyedeki 553 memur ve sözleşmeli memurlara ekonomik açıdan önemli kazanımlar sundu. 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak sözleşme ile sosyal denge tazminatının oranı yüzde 100’den yüzde 120’ye çıkarıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her zaman çalışanın yanında olduklarını ve personele Türkiye’ye örnek teşkil edecek ekonomik kazanımlar sağladıklarını belirterek, imzalanan sosyal denge sözleşmesi ile bu konudaki hassasiyeti bir kez daha göstermiş olduklarını söyledi.


KELES’TEDE TAVAN RAKAM
AK Parti’li bir başka belediye olan Keles Belediyesi de Bem-Bir-Sen arasında yapılan görüşmelerde de tavandan destek noktasında anlaşma sağlandı. Sendikadan yapılan açıklamada, “ Çalışanlarımız lehine göstermiş olduğu fedakârlıktan dolayı Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin'e çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun inşallah...” denildi. Önümüzdeki günlerde diğer AK Partili belediyelerinde sendika ile sözleşme imzalaması bekleniyor. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.