SON DAKİKA
Hava Durumu

Altıparmak BTSO binası

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2012 01:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2012 02:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altıparmak BTSO binası
Aylar öncesinde “Bursa’nın abuk sabuk taşları…” başlıklı yazımızda Altıparmak Meydanına yapılacak devasa binadan bahsetmiştim. O taşların dikildiği zamanlarda “bu yine meydanın iyi hali” demiştim.  Zira Belediye tarafından satın alınarak betonlaşma ve yapılaşmadan kurtarılacağı deklare edilen planlamanın dönüp dolaşıp oynar başlıklı taşlar ve yanına yapılacak dev bina projesiyle murdar edilecek olması ihtimalinin adım adım gerçekleşeceğini biliyordum. Yolumuz düşüp de geçtiğimiz her seferde “o bina”yı izledik. Yapılan işi fehmetmeye çalıştık. Engel olamadığımız bir pervasızlığın sonunun kötüye gideceği belliydi. Sonunda binanın kaba iskeleti oluşmaya başladı ve maalesef korktuğumuz başımıza geldi! Sayfadaki resimlerde de görüldüğü gibi meydanın önemli bir kısmını işgal eden sevimsiz yapı şimdiden göz zevkimizi bozmaya başladı! Üzüldüğümüz ve utanç duyduğumuz tarafları da kuşkusuz bundan ibaret değildi. En çok canımızı sıkan ise “tarz” idi! “Koskoca” demeye dilimin varmadığı BTSO ve onun şark kurnazı yöneticileri ucuza arsa denk getirmenin yolunu bulmuşlar!

Ne âlâ memleket!

Gözüne kestirdiğin yeri, dört taş dikip “sanatın ve sanatçının dostu” teraneleriyle sahiplen, sonrasında da mutena bir köşesine kocaman bir beton yığını dikip “sosyal tesis” adı altında küçük krallığının av köşkü haline getir!

Ve ey Belediye! On beş ay sonra seçim zamanı geldiğinde oy istemek için karşımıza çıktığında bunu da soracağız sana, ne cevap vereceksin? Hiç yüzün kızarmayacak mı?

Bir de ey Bursa basını! Kıytırık işler için şahin kesilen köşe kalemşörleri, zehir hafiyeler, ağır abiler!

Üç maymunu oynayıp gıkınızı çıkarmadan otaracak mısınız Köşem Sultan misali? Söyleyecek fazla şey yok, resimlere bakın, hatta mümkünse uğrayıp Stadyumun karşısına gözlerinizle görün… Abarttığımızı zannetmeyin, bir abartan varsa, onlar da BTSO – Büyükşehir konsorsiyumunda vatandaşın nefes alacak alanlarına göz dikmeyi abartanlardır vesselam…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.