SON DAKİKA
Hava Durumu

'Aslan' rotasyonda, 'Timsah' avda

-Sercan Güler  Spor Toto Süper Ligi’nin 9. haftasının perdesi Cuma günü Galatasaray-

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Aslan' rotasyonda, 'Timsah' avda
-Sercan Güler 
Spor Toto Süper Ligi’nin 9. haftasının perdesi Cuma günü Galatasaray-Bursaspor maçı ile açılacak. Ligde 18 puanla zirvede bulunan Galatasaray’a konuk olacak yeşil-beyazlılarda Samet Aybaba’nın sahaya süreceği 11 merakla beklenirken, Galatasaray’ın hafta içinde oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı nedeniyle Fatih Terim’in ilk 11’de rotasyona gitmesi bekleniyor. Bu rotasyonu iyi değerlendirmek isteyen Bursaspor ise 2. galibiyetini almak için sahaya çıkacak.
Spor Toto Süper Ligi’nin 9. Haftasının açılış karşılaşmasında Galatasaray ile deplasman karşılaşacak olan yeşil-beyazlılarda hazırlıklar sürüyor. Bir günlük aranın ardından Pazartesi akşamı çalışmalara başlayan yeşil-beyazlılar hız kesmeden bugün yaptığı antrenmanla da Galatasaray hazırlıklarını devam ettirdi. Teknik Direktör Samet Aybaba’nın nezaretinde yapılan antrenmanlarda pas-pres çalışması yapan oyuncular daha sonra yarı sahada taktik çalıştı.  Takımın moralli olduğu gözlemlenirken, zorlu Galatasaray maçından puan veya puanlar almak için oyuncuların istekli olduğu gözlemlendi.
AYBABA, EN İYİ 11’İ ARIYOR
Ligin 8. haftasında Sivasspor karşısında şok bir mağlubiyet alan yeşil-beyazlılarda bu maçın ardından kadro dışı bırakılan Yusuf Erdoğan ve Furkan Soyalp’in yanı sıra Badji’nin cezalı, Saivet ve Tunay Torun’un sakat olması nedeniyle Ankaragücü karşısında sahaya farklı bir 11’ sürmek zorunda kalan ve eksikliklere rağmen ilk 3 puanını Ankaragücü karşısında alan yeşil-beyazlılarda önceki gün yapılan antrenmanda dizinde esneme olan Umut Nayir ve Muhammed Şengezer takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde çalışırken, Tunay Torun takımla birlikte çalıştı. Saivet’in tedavisi devam ederken, Yusuf Erdoğan ve Furkan Soyalp’in ise kadro dışı bırakılma cezaları iptal edilmiş, Balıkesir maçında forma giymişlerdi. Bu kapsamda elinde kadro derinliği geniş sayılabilecek bir oyuncu listesi bulunan Samet Aybaba’nın Galatasaray karşısında nasıl bir 11 ile çıkacağı merakla bekleniyor.
GALATASARAY EVİNDE ASLAN
Süper Lig’de 8 hafta geride kalırken ligde lider konumda bulunan Galatasaray’ın 18 puanı bulunuyor. 6 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılar kalesinde gördüğü 9 gole karşın rakip fileleri 16 kez havalandırdı. 8 haftada 4 kez iç saha maçına çıkan Galatasaray 4 maçı da kazanarak 18 puanın 12’sini evinde aldı. 4 iç saha maçında 12 gol atarak maç başına, 3 gol ortalamasına sahip olan sarı-kırmızılı ekip kalesinde ise sadece 1 kez gol gördü.  Öte yandan deplasmanda ise 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet elde etti. Galatasaray 8 hafta boyunca hiç berabere kalmadı.
16 GOL 9 FARKLI OYUNCUDAN
Kasımpaşa ve Trabzonspor 17’şer golle ligin 8 haftasında en çok gol atan takımları olurken Galatasaray ise 16 golle bu alanda ligin 3. Sırasında yer aldı. Galatasaray gollerin 12’sini iç sahada atmasına karşın deplasmanda 4 kez gol sevinci yaşadı. Sarı-kırmızılıların 16 golün de ise 9 farklı oyuncunun imzasının bulunması dikkat çekti.  Gomis’in takımdan ayrılması ile birlikte daha fazla forma şansı bulan Eren Derdiyok 6 maçta forma giyerken 3 kez fileleri havalandırarak takımın en golcüsü konumunda yer aldı. Serdar Aziz, Emre Akbaba, Onyekuru ve Rodriges’in 2’şer golü bulunurken; Maicon, Sinan, Donk ve Fernando 1’er golle takımlarına skor anlamında katkıda bulundu.
TİMSAH SERİ ARAYACAK
Geçen hafta Ankaragücü karşısında ilk 3 puanı almanın mutluluğunu yaşayan Bursaspor, İstanbul’dan en az 1 puanla dönmek için sahaya çıkacak. Neredeyse her hafta sürpriz bir sonuca sahne olan Süper Lig’de Bursaspor’un özelikle bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında ortaya koyduğu performans hafızılarda ki yerini korurken, yeşil-beyazlıların 2. galibiyetine uzanması şüphesiz sürpriz olmayacak. Galatasaray’ın 24 Ekim’de oynayacağı Şampiyonlar Ligi grup maçı nedeniyle kadroda rotasyona gitmeyi planlayan Fatih Terim’in Bursaspor karşısında sahaya süreceği 11 merakla beklenirken, yeşil-beyazlılar bu rotasyonu fırsata çevirmek için İstanbul’da 3 puan için sahneye çıkacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.