SON DAKİKA
Hava Durumu

Azez-Cerablus'ta güvenlik koridoru derinleşiyor

TSK destekli ÖSO güçleri Fırat Kalkanı Harekatı’nın ikinci haftasında Suriye’nin kuzeyinde kurdukları güvenlik koridorunu iç kesimler

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Azez-Cerablus'ta güvenlik koridoru derinleşiyor
TSK destekli ÖSO güçleri Fırat Kalkanı Harekatı’nın ikinci haftasında Suriye’nin kuzeyinde kurdukları güvenlik koridorunu iç kesimlere genişletiyor.



Azez

Suriye’de Halep ilinin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, yaklaşık 680 kilometrekarelik alanı kurtardı. Derinleşen harekat, terör örgütleri DAEŞ ile PYD/PKK’yı köşeye sıkıştırıyor.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon hava kuvvetlerince Halep’in kuzeyinde terör tehditlerine karşı 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı, 14. gününe girdi.

TSK'nın desteğiyle Suriye’nin Türkiye sınırında DAEŞ’in kontrol ettiği Azez-Cerablus hattını teröristlerden arındırmaya devam eden ÖSO, iki bölge arasındaki fiziki bağlantıyı önceki akşam sağlamıştı.Böylelikle, terör örgütü DAEŞ’in Türkiye sınırı ile herhangi bir teması kalmamıştı.

İkinci haftası bugün tamamlanacak harekatta TSK desteğiyle ÖSO’nun terör örgütleri DAEŞ ve PYD-PKK’dan kurtardığı alan yaklaşık 680 kilometrekareye ulaştı.

Dün Azez-Cerablus bölgesinde 7 köy daha ele geçiren ÖSO, Cerablus-Sacu Çayı hattında ulaştığı 24 kilometrelik derinliğin yanısıra, farklı bir yönden de güneye açılıyor.

ÖSO, Azez-Cerablus hattını birleştirdiği Kadıköy noktasından güneye doğru 14 kilometre ilerledi.

Harekat, bu aşamadan itibaren, DAEŞ’i gerilettikçe PYD’nin Azez-Cerablus hattına çıkışının önünde büyük bir set çekmiş olacak.

PYD/PKK’nın Münbiç’ten batıya çıkışı ya da Hatay’ın karşısındaki Afrin ilçesinden Münbiç’e doğru ilerlemesi bölgedeki ÖSO engeline takılacak.


Halep'in kuzeybatısında Türkiye sınırındaki Afrin'de iç savaşın başından bu yana varlık gösteren PYD/PKK, buradan Azez-Cerablus hattına çıkıp Fırat Nehri'nden gelen güçleriyle birleşmek için muhaliflere saldırmıştı. Örgüt, geçen şubat ayında Tel Rıfat ilçesi ve Şeyh İsa beldesini alarak, Azez-Cerablus hattına Afrin yönünden de temas sağlamıştı.

Diğer taraftan, AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, DAEŞ merkez üssü olan Rakka ilini savunabilmek amacıyla, buranın kuzeyindeki Bab ilçesi ve kuzey kesimlerinde militan, silah ve mühimmat yığınağı yapıyor.

Güvenlik kaynakları, AA’yla, terör örgütünün, direniş hattı olarak Bab’ın Soran ve Ahtarin beldelerini belirlediği tespitini paylaştı.



Aa
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.