SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahar Temizliği

Paralel yapının valisi Şahabettin Harput’un devlete ait binayı usulsüz kiraladığı Bahar Tıp Merkezi’nin kaçak bahçe duvarları yıkılıp

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 00:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bahar Temizliği
Paralel yapının valisi Şahabettin Harput’un devlete ait binayı usulsüz kiraladığı Bahar Tıp Merkezi’nin kaçak bahçe duvarları yıkılıp yoldan çaldıkları alan halkın kullanımına açıldı. SGK anlaşması iptal edilen Bahar Hastanesi’nin acil girişindeki kaçak rampa da önümüzdeki günlerde yıkılacak.

 

Paralel yapının Bursa’daki sağlık kuruluşlarından Bahar Tıp Merkezi’nin kamu alanından çalarak kaçak duvarla hastane bahçesi haline getirdiği alan, dün Osmangazi Belediye ekipleri tarafından yıkılarak halkın kullanımına açıldı. Osmangazi Zabıta Müdürlüğü yıkım ekipleri tarafından dozerle yıkılan duvar yolla birleştirildi. Hastanenin acile giriş rampasının da kaçak olduğunu söyleyen Belediye Ekipleri, yıkımın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi.

PARALEL OPERASYONLARININ KİLİT ADRESİ

Bursa’da paralel yapı operasyonlarının kilit noktası olan Bahar Tıp Merkezi ve kardeş kuruluşu RenTıp’ta yapılan aramalarda polis bilgisayarlara ve dosyalara el koymuştu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapının valisi Şahabettin Harput’un Bursa’da görev yaptığı dönemde devletin binasını peşkeş çektiği Özel Bahar Hastanesi’ni de bünyesinde bulunduran Karçiçeği Özel Sağlık Hizmetleri İşletmeciliği’nin hastaneyi satma girişine karşı başvurduğu mahkemece tedbir kararı verildi. Soruşturmayı yürüten polis ekipleri, bazı kişilerin FETÖ/PDY’ye doğrudan bağlı bu şirketi 45 milyon liralık borcunu üstlenerek 85 milyon liraya satın alma girişiminde bulunduğu ve pazarlıkların sürdüğünü tespit etti. Savcılık, satış yasağı getirdi.

SGK’DAN ŞAH VE MAT

Bahar Hastanesinin, “hizmetlerimiz aynı koşullarda devam etmektedir” yazılı cep telefonu mesajlarının aksine, SGK tarafından anlaşması aylar evvel iptal edildi. ÇSG Bakanı Soylu’nun talimatı ile başlatılan ve SGK İl Müdürü Erhan Karaca’nın koordinasyonunda yürütülen operasyonda Bursa’daki paralel hastaneler Rentıp, Bahar, Rentıp Diyaliz ve Gemlik RDS’nin sözleşmeleri yenilenmedi.

USULSÜZ KİRALAMANIN PEŞİNİ BIRAKMADIK

Paralel yapının hastanesine, İl Özel idaresi’ne ait binanın usulsüz kiralandığını Şejhir Gazetesi gündeme taşıdı. Dönemin Bursa Valisi Şahabettin Harput’un talimatıyla usulsüz olarak paralel yapının hastanesine 10 yıllığına kiralanan ve kapatılan İl Özel İdaresi’ne ait binayla ilgili devam eden soruşturmanın tamamlanma aşamasına geldiği öğrenildi. Kasım 2013’te meclisten geçen ve usulsüz olduğu belirlenen kiralamayla ilgili Paralel yapıya hizmet ettiği kamuoyunca da bilinen Harput ve kiralamada kusuru bulunan isimler hâkim karşısına çıkacak.

Bursa’da adeta Paralel yapının valisi gibi çalışan eski vali Şahabettin Harput, görevden el çektirilmesine 3 ay kala İl Özel İdaresi’ne ait binayı usulsüz şekilde evrak oyunuyla Özel Bahar Hastanesi’ne kiraladı. Bursa’nın tam merkezi olan Çarşamba semtindeki 8 katlı ve 10 bin metrekare alan üzerine kurulu binanın 5’er yıllık bölümler halinde yapılan kira sözleşmesi 2012’de sona erdi. Sözleşmenin sona ermesiyle birlikte İl Genel Meclisi kira sözleşmesini sadece 1 yıl uzattı.

İKİNCİ BİNAYI DA VERMEK İSTEDİ

Eski Vali Harput, gerek mevcut hastanenin yanında bulunan ve yine İl Özel İdaresi’ne ait ikinci binayı da hastaneye tahsis etmek için çalışmaya başladı. Fakat bu sırada merkeze çekileceğini öğrenen Harput, bu kez de hastanenin faaliyet gösterdiği binanın kira sözleşmesini uzatmak için harekete geçti. İlgili daire başkanlığının teklifi ile İl Genel Meclisi’ne gelen ve komisyona sevk edildikten sonra bir kısım meclis üyelerinin itirazına rağmen Meclis’ten geçirilen karar ile bina paralel yapının hastanesine 10 yıllığına kiralandı. Bazı İl Genel Meclisi üyelerinin daha fazla gelir elde etmek için binanın, başka teklifler alınarak yeniden kiralanması teklifine karşı çıkan Şahabettin Harput, Özel Bahar Hastanesi’nin kira sözleşmesinin 2013 Mayısından itibaren 10 yıl uzatıldığı yönündeki kararı İçişleri Bakanlığı’na yolladı.

NEZİR ASAROĞLU MUTLU MU?

Yıkım sırasında, şehir gazetesi muhabirlerinin yanına gelen bir hastane yöneticisinin sorusu ile ilginç diyaloglar yaşandı. Şehir Gazetesi sahibi Nezir Asaroğlu’nun paralelle mücadelesini ve Bahar Tıp Merkezi’nin usulsüz kiralanması üzerine gazetemizde yayınladığımız haberleri kasteden yönetici, “Nezir Asaroğlu artık mutlu mu?” diye sordu. Adını açıklamayan ve çalışanların “müdürüm” diye hitap ettiği şahıs, sorusunu kendisi yanıtlayarak, “Mutludur tabii, şimdi çok mutludur” diye söylenerek gazetecilerin yanından uzaklaştı. Gerginlik çıkarmaya çalışan şahsa, Asaroğlu sosyal medya hesabından yanıt verdi. Şehir Gazetesi çalışanlarına yönelik sataşmayı sosyal medyadan yanıtlayan Asaroğlu, şunları yazdı: “Bahar Hastanesinin kaçak bölümleri yıkılırken , hastane müdürü haşhaşi , gazeteci arkadaşlara ‘Nezir Bey mutlu oldu mu?’ diye soruyormuş. Hayır mutlu değilim... Son haşhaşi müessesesi de başlarına geçirilene kadar mutlu değilim.”

SAĞLIKÇILARI YIKIMA TAMPON YAPTILAR

Yıkım öncesi acil kapısında toplanan doktor ve hemşireler, slogan ve alkışlarla belediye ekiplerini protesto etti. Dozerin çalışması sırasında kendini iş makinesinin önüne atmaktan çekinmeyen bir hastane çalışanı ise boynuna astığı pankartla ve duvar yıkımı sonrası kenarda duran acil tabelasıyla gazetecilere poz verdi. Yıkımı, gürültü çıkardığı ve hastaları rahatsız ettiği iddiasıyla durdurmaya çalışan doktorlar, uzun süre acil girişinde bekledi. Doktorların servis saatinde dışarıda olması da, “İçeride bekleyen hastaları kim tedavi ediyor?” sorunu akıllara getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.