SON DAKİKA
Hava Durumu

Bak sen şu FETÖ'cüye

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı, seçim öncesi Bursalı iş adamlarıyla buluşturtuğunu yazdığımız için gazetemizi basan Mehmet I

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 00:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bak sen şu FETÖ'cüye
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı, seçim öncesi Bursalı iş adamlarıyla buluşturtuğunu yazdığımız için gazetemizi basan Mehmet Işık da FETÖ operasyonunda gözaltına alındı. Işık, geçtiğimiz yıl  gazetemize baskın ve tehdit suçlarından da ceza almıştı.
 

 

 

 

FETÖ çatı iddianamesinde gündeme getirilen HDP- Fetullah Gülen ortaklığı Bursa’daki gözaltında bir kez daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl evvel HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Bursalı işadamlarıyla buluşturan Mehmet Işık da FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Işık, ortağı olduğu lokantada Demirtaş ile HDP sempatizanı Bursalı iş adamlarını bir araya getirmişti. Bu gizli buluşmayı o tarihlerde Bursa Şehir Gazetesi okurlarıyla sayfalarımızdan paylaşmıştık. Kendini AK Partili olarak tanıtan Işık, HDP randevusu ortaya çıkınca gazetemize baskın yapmış, tehditlerde bulunmuştu.
BASKIN VE TEHDİTTEN CEZA ALDI
Hakkında yazılanlara tepki göstererek gazetemize baskına gelen Mehmet Işık, 29 Eylül 2015 Salı günü 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Kişilerin huzur ve sükununu bozmaktan yargılanan Işık, bu davada ceza almıştı. Işık’ın gözaltı süresi OHAL uygulaması nedeniyle 30 güne kadar uzayabilir.
HARPUT’LA YAKIN OLDUĞU BİLİNİYOR
Mehmet Işık’ın Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ile de yakın olduğu biliniyor. Harput’un Bursa’da görev yaptığı süreçte özel diyalogları bulunan Işık, FETÖ’cülerin himmet toplantılarına katılan iş adamları arasındaydı. Himmet gecelerinde Işık’ın da örgüte finans kaynağı olacak bağışlara katkı sağladığiı biliniyor.
HDP’Yİ DE FETÖ BESLEYİP BÜYÜTMÜŞ
15 Temmuz darbe kalkışması evveli tamamlanan FETÖ çatı iddianamesinde, PKK- Fetullah Gülen ortaklığı gösler önüne serilmişti. FETÖ imamlarının PKK temsilcileri ile düzenli görüştüğü ve eylem planlarına destek verdiği ortaya çıktı. İfade veren gizli tanık, kıta imamlarının PKK’nın dış temsilcileriyle buluştuğunu, siyasi kanat için eş başkanın Fetullahçı ekibin elinde ve evinde yetiştirildiğini anlattı.

Gizli tanık, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazanması üzerine tabanın moralinin bozulduğunu, toplantı yapıp yeni strateji belirlendiğini, muhalefetle ilişkiler ve Kürt halkına yönelik kararların burada alındığını, bulunduğu ülkeye PKK üst düzey yöneticilerinin geleceğinden cemaat üst düzey imamının haberi olduğunu, imamlar ile PKK'lıların düzenli görüştüğünü, bu görüşmeleri ülke imamları ve kıta imamlarının yaptığını, değişik zamanlarda PKK'lı yöneticilerle bunların görüştüklerine şahit olduğunu anlattı.
"EŞ BAŞKAN FETULLAHÇI EKİBİN ELİNDE VE EVİNDE YETİŞTİRİLDİ"
Gülen'in, örgütüne "Her yerde olmalısınız. Her yerde değilseniz, hiçbir yerde değilsinizdir" diyerek bütün terör örgütlerine de girilmesi talimatı verdiği vurgulanan iddianamede, her terör örgütünde Fetullahçı yapılanmanın bu emir gereğince oluşturulduğu anlatıldı. Bölücü örgütün şehir yapılanmasında Fetullahçı birçok kimsenin görev aldığı kaydedilen iddianamede, "Siyasi kanat için eş başkan Fetullahçı ekibin elinde ve evinde yetiştirilmiştir. FETÖ yöneticilerinden Ekrem Dumanlı'nın gizlice arka kapıdan girip bir belediye başkanıyla görüşmesi sonrasında seçimlerde bölücü örgütün siyasi kanadını desteklemişlerdir." değerlendirmeleri yapıldı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.