SON DAKİKA
Hava Durumu

Banaz: “Taraftarımızın içi rahat olsun!”

Bursaspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulunda 30. başkan seçilen Ömer Furkan Banaz, “Taraftarımızın içi rahat olsun. Bursaspor’umuzun marka değerini yükseltecek bir yolcuğuna çıkıyoruz” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bursaspor’un kurtuluşu Vakıfköy” şeklinde konuştu. Bu arada Hayrettin Gülgüler yönetimi ibra edilmedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2022 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2022 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Banaz: “Taraftarımızın içi rahat olsun!”

Bursaspor’da Olağanüstü Genel Kurul gerçekleşti. Seçime tek aday olarak giren Ömer Furkan Banaz, yeşil-beyazlı kulübün 30. başkanı oldu. Tofaş Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye çok az sayıda üye katıldı. 195 imza ile açılan Olağanüstü Genel Kurul’da konuşan yeni başkan Ömer Furkan Banaz, “Olağanüstü Genel kurulumuz camiamıza hayırlı olsun. Bursaspor çok büyük bir camiadır. Bu kulüp 59 yıldır, sevincimizin ve bazen de hüzünlerimizi adı oldu. Çok büyük bir emekle buralarda gelindi. Bursaspor’un ilk başkanından bugünlerine gelinceye kadar herkese şükranla anıyor. Emeğini sömürenleri ise anmam kimse tarafından beklenmesin. Biz tarihimiz boyunca önemli başarılar elde ettik. Geçmişten ilham almadıkça geleceğe yürünemez. Gerekli destekler çıkarılıp, taviz vermeden yarınları inşa edeceğiz. Kulüpteki açmazlar ortadadır. Bu açmazların, çıkmazı için 4 senede 4 başkan değiştirdik. Herkesin ortak görüşü Bursaspor’un bulunduğu durumu hak etmediği durumundur. Bu durumu tersine çevirebilmek için farklı metotlarla hareket edeceğiz” diye konuştu.


“BU ZORLU SÜREÇTE HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR”
Banaz şöyle devam etti: “Önümüzde büyük engeller var ama aşacağız. Genç bir ekibiz. Bize umutla bakanlar kadar, şüphe ile bakanlar da var. Bütün inisiyatif ve imtiyazımızı kullanarak var gücümüzle çalışacağız. Kulübümüzün 1 TL geliri dahi yok. Taraftarımızdan, Spor Toto’dan gelenler hep borçlara gidiyor. Önce mali tabloyu düzeltmemiz gerekiyor. Camiamızın yüzünü güldürmek istiyoruz. Türk spor camiasına tekrardan güven vermek istiyoruz. Birazdan söylediğim gibi bunu gerçekleştirebilmek sadece yönetim değişikliği ile olacak bir şey değil. Herkesin devreye girmesi gerekiyor. Bu zorlu süreçte her kesime ve herkese sorumluluk düşüyor. Özellikle taraftarımızın takımımıza güç veren birlikteliğine ihtiyacımız var. Bursaspor sevdalıları olarak silkelenip kendimize gelmeliyiz. Toparlanmaya ihtiyacımız var. Düştüğümüz yerden kalkmaya, dağılıp gitmemek için tekrar toparlanmaya ihtiyacımız var. Biz bu birlik beraberliği tekrar inşa edeceğiz. Taraftarımızın içi rahat olsun. Bursaspor’umuzun marka değerini yükseltecek bir yolcuğuna çıkıyoruz. Destekleri ile bize güç veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve camiamızın önde gelenlerine teşekkür etmek istiyoruz. Bursaspor’un gerçek sahipleri onu yaşatanlardır. Türkiye sevdamız Bursaspor aşkımız diyerek yola çıkıyoruz. Tüm taraftarımıza hayırlı olsun. Sevgilerimle.


HAYRETTİN GÜLGÜLER YÖNETİMİ İBRA EDİLMEDİ
Bu arada Bursaspor Kulübü’nde beklenen gelişme de yaşandı. Hayrettin Gülgüler ve yönetimi ibra edilmedi. Yeşil-beyazlı üyeler oy birliği ile eski yönetimi ibra etmezken, yaptıkları tezahüratla, Hayrettin Gülgüler ve yönetimini salonun dışına çıkmasını dahi talep etti. Bursaspor Kulübü’nün yeni başkanı Ömer Furkan Banaz’ın mazbata töreni bugün Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde saat 11.00’de gerçekleşecek.


AKTAŞ: “BURSASPOR’UN KURTULUŞU VAKIFKÖY”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor Olağanüstü Genel Kurul’da konuştu. Aktaş, “Üzülerek söylüyorum, birçok konuda olduğu gibi Bursaspor’da da hatıraları anlatıyoruz. Şu an Bursaspor nerede? Neden bu durumda? Bundan sonraki süreçte neler olması gerektiği ile alakalı bir şey konuşulmuyor. Ben Bursasporluyum. Bunu nasıl ispatlayacağım? Sosyal medyada, klavyenin başında benim Bursasporluluğumu tartışmaya başladılar. Ben çocukluğumda ağladığım günler oldu. ‘Alinur Aktaş, şu teknik direktörü tavsiye etti, şu futbolcuyu söyledi’ diyemez. Kıymetli kardeşlerim bi şehrin sorunları var. Tüm konularda çok kurumsal adımlar atmamız gerekiyor. Sabahtan akşama kadar bunları düşünüyorum. Ama benim ne pozisyonum olursa olsun ben Bursasporluyum. Fakat ben Büyükşehir Belediye Başkanı mıyım. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor fark etmez. Bütün taraftarlara saygı duymak zorundayım” dedi.


“3 MİLYON TL’YE TAHTA AÇILIYOR DEDİLER’ AMA
Alinur Aktaş şöyle devam etti: “Bursaspor’un yönetimi yok şu anda. Ben kimseyi eleştirmek de istemiyorum. Bursasporun hocası açıklama yaptı. 'Hiç kimse de olmasa biz takımı yalnız bırakmayacağız' dedi. Hocaya sordum, ‘Sen neye güvenerek bu açıklamayı yaptın?’ dedim. Hocam da bana, ‘Sana güveniyorum’ dedi. Kendisiyle de daha önce konuşmadım görüşmedim. Beni çok kişi aradı. Ağlayanlar oldu. ‘Allah aşkına Bursaspor’u sahipsiz bırakma’ dediler. Sonra duruma baktık. 60 yıllık kulüp için çok kötü bir şey ama yapacak bir şey yok. 3 milyon TL’ye tahta açılıyor dediler. Öyle bir şey yok! Sonra da ‘parayı nerden buldu?’ dediler. Ben tüyü bitmemiş yetimlerin parasını Bursaspor’a yediremem. Ona göre girişimlerimiz oldu ve bazı şeyleri hallettik. Bursaspor üzerinden siyaset asla yapılmayacak. Kimseden alkış beklemiyorum. Biz işimizi bunun için yapmıyoruz.


“BURSASPOR’UN VAKIFKÖY’DEN BAŞKA ÇARESİ YOK”
Balıkesirspor ve Eskişehirspor gibi kulüplerin zor günler geçirdiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “130 milyon TL olan Balıkesirspor, 300 milyon TL borcu olan Eskişehirspor gidiyor Gençlerbirliği dahi can çekişiyor. Bu işin sürdürebilirlik kısmı çok önemli. Ömer Furkan Banaz’la görüştüm başkanlık konusunu teklif ettim. Çok da güzel liste oluşturdu. Ne yapılması bekleniyor? 20-30 milyon TL helal parasını mı vermesini bekliyorsunuz? Ömer Furkan Banaz’a da yönetimine de söyledim. Bundan sonra Bursaspor’a geri alınmak üzere para verilmeyecek. Bizim 900 milyon TL civarında borcumuz var. Tüm gelirler temlikli. Bursaspor’un Vakıfköy’den başka çaresi yok. 3 milyon nüfusu olan bir Bursa var. Kendi evlatlarımıza güveneceğiz. Güvendik güzel işler de oldu. Ama 600-700 milyon TL’ye pazarlayacağımıza 60-70 milyon TL’ye sattık. Ben Bursaspor için bir yer aranacaksa ararım. Bursaspor’un geliri, borcunun faizinin 3’te 1’ini karşılıyor. Otopark konusunda bile beni eleştirdiler. Konular o kadar farklı ki inanamazsınız. Bursaspor bir sevdadır, aşktır. Bu sevda elimizden uçup gitmesin. Ortada bir takım ve borçları var. ‘Büyükşehir Belediyespor yapmak istiyorlar’ diyor. Bizim binlerce sporcumuz var. Ben burada olduğum sürece futbol branşımız da olmayacak. Çok kıymetli işler yapıyoruz. Artık acı gerçekleri kabul edip bu doğrultuda herkes üzerine düşen vazifeyi yapacak.


“STADYUMU NEDEN 30-40 BİN KİŞİ İLE DOLDURMAYALIM?”
Alinur Aktaş, hiçbir şeyin artık şakasının olmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Hiçbir şeyin artık şakası yok. Bursaspor küme düşme potasında. Üstümüzdeki takımlarla da farklar oluşmaya başladı. Bursaspor’u seviyorsanız maça gelin. Biletini al maça gir. Bu takıma güç ver. Destek ver. Eğer birlik olursak 3-4 sene sonra ne kadar güzel bir iş yaptık diyebiliriz. Bursaspor hepimizin. Stadyumu neden 30-40 bin kişi ile doldurmayalım. Yapar mıyız? Çok rahat yaparız. Böylesine zorlu süreçte Bursaspor’a sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum.” 



Ömer Furkan Banaz'ın Yönetim Kurulu Listesi: Ömer Furkan Banaz, Talha Temurhan, Mehmet Zahit Yanar, Sinan Topuk, Enes Can Demir, Ramazan Çetin Kaya, Onur Özen, Ali Karaca, Mustafa Kuzu, Rıdvan Gültekin, Ahmet Güngör, Selim Yolgeçen, Metin Alp
Yönetim Kurulu Yedek Listesi: Şaban Serbest, Mustafa Ermiş, Ersel İkiyıldız, Emre Planalı, Semih Şevik, Sezayi Çelik
Disiplin Kurulu Listesi: Volkan Aksu, Umut Önel, Yıldırım Hacıoğlu
Denetim Kurulu Listesi: Ali Nazım Tekelioğlu, Onur Dağlı, İbrahim Hoşgül
TFF Delege Kurulu Listesi: Emre Şankaya, Abdülkerim Demir, Yunus Tan, Mert Uz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.