SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkanlık seçiminde ikinci turdan da sonuç çıkmadı

TBMM'nin 26. başkanını belirlemek için yapılan ikinci tur oylama işlemi tamamlandı. Meclis Başkanlığı seçiminin ikinci turunda da 4 aday başkanlık

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM'nin 26. başkanını belirlemek için yapılan ikinci tur oylama işlemi tamamlandı. Meclis Başkanlığı seçiminin ikinci turunda da 4 aday başkanlık için yeterli çoğunluğu sağlayamadı.
TBMM'nin 26. başkanını seçmek için Genel Kurul, TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplandı. TBMM Başkanlığı seçiminin ikinci turunda da herhangi bir aday üçte iki çoğunluğu sağlamadı ardından ikinci tura geçildi. AK Parti'den mazeret bildiren iki milletvekili oylamaya katılamadı. AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem ile AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, parti grubunun bilgisi dahilinde oylamaya katılmadı.
AK Parti Sivas Milletvekili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yarıştığı Meclis Başkanlığı seçimlerinin ilk turunda 545 milletvekili oy kullandı.
İkinci tur sonuçlarına göre, İsmet Yılmaz 256, Deniz Baykal 128, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 80 aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.
TBMM Başkanlığı için 1 Temmuz'da yapılacak üçüncü turda salt çoğunluk aranacak. Yine başkan belirlenemezse dördüncü tur oylamada en çok oyu alan iki aday yarışacak ve en çok oyu alan aday yeni TBMM Başkanı olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.