SON DAKİKA
Hava Durumu

Baysal'a bu girişim yakışmadı

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal, hakkında eleştirel yazı yayınlayan www.yen

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2013 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2013 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Baysal'a bu girişim yakışmadı
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal, hakkında eleştirel yazı yayınlayan www.yenibursa.com adlı internet sitesinin yayınını durdurmak için mahkemeye başvurdu.

Mehmet Ali Yılmaz’ın gazeteci-siyasetçi ilişkisini sorgulamak için kaleme aldığı “Enderun Medya ve Siyaset” ilişkileri başlıklı yazının kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu iddia eden Baysal, yazının yayından kaldırılmasını istemek yerine direkt siteye erişimin engellenmesi için Bursa 5’nci Asliye Hukuk Mahkemesine müracaat etti.

Başlangıçta Yüksel Baysal’ın talebini kabul ederek Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yazı yazan mahkeme, Yenibursa Sitesine erişimin engellenmesini istedi. Ancak daha sonra site sahibi ve yöneticisi Mehmet Ali Yılmaz’ın itirazı üzerine bu itirazı haklı bularak ara karar alan Bursa 5’nci Asliye Hukuk Mahkemesi, bir önceki kararını iptal ederek web sitesine erişimin engellenmesinin kaldırılması ve sitenin yayınına devamı yönünde karar aldı.

Öte yandan Yüksel Baysal’ın bu girişimi basın çevrelerinde büyük bir tepki ve hayretle karşılandı.

“Asli amacı “basın ve ifade özgürlüğünün” korunması olan Çağdaş Gazeteciler Derneği’ni Bursa’da temsil eden birinin kendisi için yapılan eleştirilere karşı tahammülsüz olması, dahası bir yayın kuruluşunu kapattırmak için gayret göstermesi anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değildir” diyen Yenibursa Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Yılmaz’sa, “kaleme aldığı yazıların hukuki zeminde de arkasında olduğunu” belirterek, “kimin gerçekte ne olduğu böyle vesilelerle ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.