SON DAKİKA
Hava Durumu

“Benim annem öldü, başka anneler ölmesin”

Bursa Şehir Hastanesinin bahçesindeki bankta otururken fenalaşarak yere yığılan ve zamanında müdahale edilmediği için hayatını kaybettiği iddia edilen kalp hastası Güllü Gülfidan memleketi Manisa’nın Akhisar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Talihsiz kadının oğlu ve torunları, yaşanan olayın bir trajedi olduğunu belirterek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Sağlık Müdürlüğü de bakanlığın soruşturma başlattığın açıkladı. 

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2021 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2021 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
“Benim annem öldü, başka anneler ölmesin”

Bursa’yı sarsan olay önceki gün, saat 12.00 sıralarında Bursa Şehir Hastanesinde meydana geldi. Kalp rahatsızlığı bulunan Güllü Gülfidan (66), muayene için geldiği hastane bahçesindeki bankta otururken bir anda fenalaştı. Yere düşen Gülfidan için vatandaşlar ve yakınları hastaneye giderek doktorlardan yardım istedi. Vatandaşların iddiasına göre, yaşlı kadına 112 acil çağrı merkezine ihbarda bulunulmadan müdahale edilemeyeceğini söyleyen hastane görevlileri müdahale etmedi. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar ile hastane güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Daha sonra vatandaşlar, yaşlı kadını kurtarmak için 112'ye ihbarda bulundu. Uzun süre bekledikten sonra olay yerine gelen sağlık görevlileri, Güllü Gülfidan’a hemen kalp masajı yapmaya başladı. Durumu ağır olan kadın hastanenin acil servisine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Gülfidan hayatını kaybetti.

 
 BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI
  Olayla ilgili Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da soruşturma başlatılırken, yetkililerden gelen açıklamada ise “Hastanın yakınlarının başvurusu üzerine hem hastanenin acil servisinden bir ekibin, hem de 112 ambulansının olay yerine yönlendirildiğini, ihbardan 11 dakika sonra da ambulansın hastaya ulaştığını” ifadelerine yer verildi.


 MEMLEKETİ AKHİSAR’DA TOPRAĞA VERİLDİ
 Talihsiz kadının cenazesi ise memleketi Manisa’nın Akhisar ilçesine getirildi. Akhisar Yıldız Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Gülfidan ailesi ve yakınları katıldı. Namaz sonrası Güllü Gülfidan dualarla Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi.


“ 15-20 DAKİKA BOYUNCA YERDE KALMIŞ KADIN”
 Olay anında hastanede olan Güllü Gülfidan’ın torun Erkan Gülfidan, “Ben, babam, ninem ve halam hastaneye gittik. Ninemin ayakları şişti. Kendisi şeker ve kalp hastası. Ben aracı park ettim ve ninemle birlikte hastane bahçesine kadar gittik. Ninem yürüyemediği için babam ve halamdan tekerlekli sandalye getirmelerini istedi. Bir süre sonra ninem benim de tekerkeli sandalye almam için babam ve halamın yanına gönderdi. Güneş çarptığını, ağrıları olduğunu ve dayanamadığını söyledi. Arkalarından ben de gittim. Tekerkeli sandalye istedim. İsim yazdırmamız gerektiğini ancak öyle sandalye verebildiklerini söylediler. İsim yazdırdıktan sonra 20 dakika kadar bekledik. Bir ara arkamızı döndüğümüzde kalabalık gördük. O kalabalığı görünce zaten şüphelendik. Kalabalığın oraya gidince vatandaşların hastane görevlileriyle tartıştığını ve ninemin yerde olduğunu gördük. 15-20 dakika boyunca yerde kalmış kadın. Güvenlik müdahale edemeyeceğini, ambulans gelmesi gerektiğini söylemiş. Ambulans hastane içerisinde olmasına rağmen 20 dakika sonra olay yerine geliyor. Biz ne olduğunu anlamadık, nasıl bir hastane burası. Ninemin bu şekilde ölmemesi lazımdı” dedi.

  “GEREKLİ BÜTÜN DAVALARI AÇTIK”
  Hayatını kaybeden Güllü Gülfidan’ın yeğeni Muhammet Hazer, yaşanan olayın bir skandal olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Çok büyük bir skandal ve acı verici bir olay. Allah’tan biz orada yoktuk. Biz orada olsaydık çok daha kötü şeyler olabilirdi. Bizim canımız yerde duruyor, hiçbir sağlık görevlisi yardımda bulunmuyor. Hastane içerisine alınamıyor. Yazıklar olsun. Orada gereken her şeyi milletimiz yapmış. Kameralarda da gördük. Hepsine teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde müdahale edilemiyor. Güvenlik ve sağlık personeli çok zayıf kalmış. İnsanlık dramı bu. Biz gerekli bütün davaları açtık. Allah’ın izniyle bunun peşini bırakmayacağız. Yengem orada ölmedi, bilerek öldürüldü. Yerde can çekişirken, kurtarılabilirdi”


 “TEKERLEKLİ SANDALYE BULAMADIĞIM İÇİN KAYBETTİM”
Güllü Gülfidan’ın oğlu Salih Gülfidan ise  “Ben annemi bir tek tekerlekli sandalye bulamadığım için kaybettim. Hasta arabası annemin hayatına maloldu. Cumhurbaşkanımızın yaptırdığı hastanede içeriye giriyorum, bir tane hasta arabası bulamıyorum. Yalvardım, yakardım; ‘annem çok rahatsız, annem kalp hastası’ dedim ama hiç kimse bana yardımcı olmadı. Annem orada kalp krizi geçirmiş, düşmüş 10 dakika yerde kimse müdahale etmiyor. Doktorlar diyor ki ‘biz dışarıda müdahale edemiyoruz’ ne dışarısı. Orası hastanenin içerisi. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza sesleniyorum. Rica ediyorum, bu işin peşini bırakmasınlar. Benim annem öldü, başka anneler ölmesin” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.