SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir zincir daha kırıldı: “Minareler süngü, kubbeler miğfer, Camiler kışlamız, müminler asker”

Ayasofya-i Kebir Camii’nin ardından İstanbul’da vesayeti kıran bir büyük adım daha atıldı. 150 yıllık özlem Taksim Camii’nin ibadete açılmasıyla mutlu sona ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2021 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bir zincir daha kırıldı:  “Minareler süngü, kubbeler miğfer, Camiler kışlamız, müminler asker”

Türkiye’nin karanlık dönemlerinden biri olan 28 Şubat darbe sürecinin sembolü ve Refah Partisi’nin kapatılma gerekçelerinden biri olan Taksim Camii, bin yıl sürecek denen 28 Şubattan 24 yıl sonra inşa edilerek ibadete açıldı. Milli Görüş Lideri Rahmetli Necmettin Erbakan’ın en büyük hayallerinden biri olan Taksim Camii’nin açılmasıyla onun vasiyeti de yerine getirilmiş oldu. 


SIRADA TOPKU KIŞLASI VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Taksim Camii hayalini dillendirmiş hatta o dönem verdiği mülakatlarda yerini de göstermişti. Sonrasında ise Ziya Gökalp’in ders kitaplarında bile bir dönem yer alan “Minareler süngü kubbeler miğfer, camiler kışlamız müminler asker” diye devam eden şiirini okuduğu için önce başkanlıktan azledilip ardından hapse gönderilmişti. Gezi kalkışması sırasında da alana toplanan mihraklar tarafından pazarlık malzemesi haline getirilen Taksim Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı ile gerçek oldu. Şimdi sıra Topçu Kışlası’nın millete hizmet etmesi için atılacak adımlara geldi. 


150 YILLIK ÖZLEM SONA ERDİ
Törende konuşan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiğinde millete verdiği sözlerden birinin de bu caminin inşasını gerçekleştirmek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti: "Ancak 28 Şubat süreci ve sonrasındaki gelişmeler sebebiyle bu sözümüzü o dönemde yerine getiremedik. Aynı amaçla Başbakan olarak 2013 yılında tekrar harekete geçtiğimizde ise karşımızda Gezi olaylarını bulduk. Gezi olayları, o teröristlerin karşımıza dikildiği an. Milletimizin 15 Temmuz şanlı dirilişinin ardından artık hiçbir gücün bu girişiminin önüne geçemeyeceği azim ve kararlılığıyla yeniden kolları sıvadık. İşte bugün de camimizi tekbirlerle salavatlarla dualarla ibadete açtık."  Erdoğan, Taksim Camisi'nin kendi vatandaşlarıyla birlikte tüm dost ve kardeşlerinin, tüm insanlığın umudu olan büyük ve güçlü Türkiye'nin doğuşunun işaret taşlarından biri olduğunu belirterek, "Unutmayın milletimiz 150 yıllık hayaline bugün kavuşmuştur. Ülkemiz istiklalimizin timsali yeni bir eser daha kazanmıştır. Bu uzun mücadele döneminde camimizin vücut bulması konusunda emeği geçen herkese şükranlarını sunuyorum." diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.