SON DAKİKA
Hava Durumu

Bitsin artık bu hasret!   

-Sercan GÜLER  Henüz galibiyetle tanışamayan yeşil-beyazlılar Spor Toto Süper Lig’i

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bitsin artık bu hasret!   
-Sercan GÜLER 
Henüz galibiyetle tanışamayan yeşil-beyazlılar Spor Toto Süper Lig’in 6.haftasında  bu akşam saat 20:00’de Başakşehir’i konuk edecek. Ligin geride kalan bölümünde oynadığı futbolun karşılığını puana dönüştüremeyen yeşil-beyazlılar zorlu Başakşehir maçında 3 puan hasretine son vermek için sahaya çıkacak.
Lige 1 mağlubiyet ve 4 beraberlikle başlayan yeşil-beyazlılar, seyircisinin desteği ile ilk galibiyetini almak istiyor. Geride kalan 5 haftada turuncu-lacivertli ekibin ise 4 galibiyet 1 mağlubiyeti bulunuyor.
İLK 11’DE SÜRPRİZ BEKLENİYOR
Süper Lig’in ilk 5 haftasında en son oynana Çaykur Rizespor maçı haricinde oynadığı futbolla göz dolduran ancak istediği sonuçları almakta zorlanan Bursaspor’da Samet Aybaba’nın Başakşehir maçında birkaç sürpriz sayılabilecek değişikle çıkması bekleniyor.  Özellikle Çaykur Rizesipor maçında en çok eleştirilen konulardan biri olan sol bek Iasmin Latovlevici ve sağ bek Barış Yardımcı’nın performansı hayal kırıklığı yaratırken Samet Aybaba bu iki ismi Başakşehir maçında yedek  başlatabilir. Sol bekte Umut Meraş ismiyle başlamayı düşünen Samet Aybaba sürpriz bir karar vererek Ertuğrul Ersoy’uda sağ bek pozisyonda sahaya sürebilir. Savunmanın ortasında ise Vergini ve Chedjou ismiyle sahaya çıkmayı planlayan Aybaba, kanatlarda da Yusuf Erdoğan yerine Tunay Torun’a ilk 11’de şans vermesi bekleniyor. Aybaba’nın ilk 11’i maç saatinde netlik kazanacak.
TİMSAH, ŞANSIZLIĞINI KIRMAK İSTİYOR
Bursaspor’un son yıllarda oynana karşılaşmalarda Başakşehir’e karşı şansı tutmuyor. Son yıllarda Bursaspor’un en çok zorlandığı takımların başında gelen turuncu-lacivertliler ile yeşil-beyazlılar arasında oynana son 10 lig maçında, Bursaspor sadece 1 galibiyet elde etti. 25 Nisan 2015’de tarihinde 4-1’lik skorla rakibini yenen Bursaspor 2015 yılından bu yana rakibine karşı boyun eğdi. Son 10 karşılaşmada Başakşehir 7 kez sahadan galip ayrılan taraf olurken, 2 maç beraberlikle sona erdi. Bursaspor son maçta rakibine karşı 10 maçta 9 gol atarken,  18 kez kalesini gole kapatamadı.
BAŞAKŞEHİR SERİ YAKALADI
Süper Lig’in ilk haftasında İstanbul’da Trabzonspor maçıyla perdeyi açan turuncu-lacivertliler 2-0’lık galibiyetle lige moralli başladı. Ligin ikinci haftasında, bu sezonun çarpıcı takımlarından Kasımpaşaspor’a 2-1 mağlup olan İstanbul temsilcisi sırasıyla; kendi evinde Akhisarspor’u 3-1, deplasmanda Erzurumspor’u 1-0 ve son olarakta Antalyaspor’u 4-0’lık net skorlarla geçerek 12 puan topladı. 5 haftada rakip fileleri 11 kez havalandıran turuncu-lacivertliler kalesinde yalnızca 2 gol gördü. Son 2 maçta ise gol yemedi.
5 OYUNCU 2 GOLLE ÖNE ÇIKTI  
Başakşehir, 5 haftada 11 gol atma başarısı gösterirken, her pozisyondan oyuncunun skora yaptığı katkı, takım oyunun önemini ilk 5 haftada bir kez daha ortaya koydu. Abdullah Avcı’nın oyun anlayışı ve ligin en oturmuş takımlarından biri olan Başakşehir’in dengeli oyun anlayışı Başakşehir’i son yıllarda başarıya taşıdı.  5 haftada 11 kez gol sevinci yaşayan Başakşehir’de 5 oyuncunun 2 golle takıma katkı sağlaması dikkat çekti. Stoper mevkiinde forma giyen Manuel Da Costa, sağ bek Junior Caiçara, orta sahadan İrfan Can Kahveci 2 golle takımına katkı sağladı. Turuncu-lacivertlilerin forvetleri Adebayor ve Stefano Napoleoni’de 2’şer gol atma başarısı gösterirken Rijad Bajic ise 1 kez gol sevinci yaşadı. Her mevkiiden oyuncuların öne çıkabildiği bir takım görüntüsünde olan Abdullah Avcı yönetimindeki Başakşehir geçen sezon olduğu gibi bu sezonda şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösteriliyor.
SÜPER LİG'DE 23. RANDEVU
İki takım yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte Süper Lig’de 23. kez mücadele edecek. Daha önce oynanan 22 müsabakada yeşil-beyazlılar 7 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 9 mücadele ise Başakşehir’in üstünlüğü ile sonuçlandı. 6 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Bursa'da oynanan 10 lig maçında ise yeşil-beyazlı ekip rakibine galibiyetlerde 5'e 3 üstünlük sağladı. Geriye kalan 3 karşılaşma ise beraberlikle noktalandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.