SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'in karışık işleri

-          Ata Bulvarı’na alkollü mekan açılma izni Nilüfer Belediye Meclisi’nde etraflıca tartışılmadan mı kabul edildi?

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey'in karışık işleri
-          Ata Bulvarı’na alkollü mekan açılma izni Nilüfer Belediye Meclisi’nde etraflıca tartışılmadan mı kabul edildi?

-          Başkan Mustafa Bozbey, Antalya TOKİ davası dosyasına dair gayrimeşru bir alacağı bulunan İ.Z.’yi Güzel ailesine yönlendirdi mi?

-          Nispet Bar’a ruhsat alabilmek için Çağdaş Güzel, İ.Z.’ye yüklü bir miktar para ödedi mi?

-          Antalya TOKİ’de 2008 yılında inşaat işçilerinin vurulduğu dava dosyası adliyede hangi hakime düştü?

-          Davanın gerekçeli kararının Yargıtay tarafından bozulması, olayın sanıklarından İ.Z.’ye Bozbey’in yapması gereken ödemeye dair süreci hızlandırdı mı?

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, Güzel Towers içerisinde açılan Nispet Bar’a ruhsat vermek için, Güzel ailesinin İ.Z. isimli şahsa yüklü bir miktar para ödenmesini istediği iddia edildi. İ.Z., Bozbey İnşaat’ın Antalya TOKİ şantiyesinde işçilerin kurşunlanması olayında adı geçen sanıklardandı. Güzel Towers sahibi Çağdaş Güzel iddiayı yalanlarken, Nilüfer Belediye Meclisi AK Parti Grubunun yeterince tartışılmadan aceleyle onaylanan ruhsat için yürütmeyi durdurmak amacıyla dava açacağı öğrenildi.

Ata Bulvarı üzerinde bulunan Güzel Towers içerisindeki Nispet Bar’ın Nilüfer Belediye Meclisi kanalıyla alkol ruhsatı alması, Bozbey ailesine ilişkin farklı iddiaları da gündeme getirdi. Alkollü mekan açılmasına dair izni bulunmayan Ata Bulvarı’nın FSM’deki gece hayatına alternatif olması için Nilüfer Belediye Meclisi’nden karar çıkması, Güzel Towers içerisinde Nispet Bar’ın açılmasına denk düşüyor. Meclis toplantısında yeterince görüşülmeden alınan karar için Nilüfer Belediye Meclisi AK Parti Grubu’nun yürütmeyi durdurma kararı için dava açacağı öğrenildi.

Nispet Bar’a ruhsat verilmesi için belediye meclisinden acilen karar alınmasının arkasında ise, Bozbey İnşaat’ın yüklenici firma olduğu Antalya TOKİ’de işçilerin kurşunlanmasına dair sanık İ.Z.’ye ödenmesi gereken 250 bin liralık gayrimeşru bir hesap olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre, Güzel Towers kiracılarından Nispet Bar’a ruhsat vermek için Mustafa Bozbey yüklü bir miktar para borçlu olduğu İ.Z.’ye tahsilat için Güzel ailesini adres gösterdi. Güzel ve Bozbey aileleri, Nispet Bar ruhsatı evvelinde de tanışıyor. Güzel Towers’ın sahibi ve Bursa’nın en büyük faktoring ailesinin veliahtı olan Çağdaş Güzel ile Nilüfer Belediye Mustafa Bozbey’in kızı Side Bozbey’in yakın arkadaş ve iki ailenin sektörel dostluğu bulunuyor. İddalar üzerine sorularımızı yanıtlaması için görüştüğümüz Çağdaş Güzel, Nispet Bar’ın kiracılarından biri olduğunu, ruhsat alımı için devreye girmediğini söyledi.

ANTALYA TOKİ’DE NELER YAŞANDI?

Bozbey İnşaatın yüklenici firma olduğu Antalya TOKİ’de 2008 yılında işçi ile işveren arasında yaşanan tartışma silahlı saldırı ile sona ermişti. İnşaatta gayri resmi olarak güvenlik görevlisi adı altında istihdam edilen İ.Z. ve beraberindeki 3 kişi işçilerin üzerine ateş açmıştı. Olay sonrası ifade veren İ.Z. işçilerin kendilerine saldırdığını ve korunma amacıyla ateş ettiklerini söylemişti. Vurulan işçilerin şikayetçi olmaması dikkat çekerken, açılan kamu davası 2013 yılında sonuçlanabildi.

İŞÇİLER TEHDİT Mİ EDİLDİ?

Kavgayı ayırmaya çalışırken vurulduğunu ifade eden işçi, ayağındaki merminin çıkarılması için hastaneye götürüldüğünü, kendisini vuran kişinin adını vermemesinin istendiğini söyledi. Davanın gerekçeli kararına göre; hastanede kaldığı süre içinde korkusundan doğru ifade veremeyen işçi iyileşmeden hastaneden çıkartıldı ve ailesine de haber vermemesi yönünde uyarılarak iyileşene dek alıkonuldu.

BOZBEY’İN DAVASINA BURSALI HAKİM

Mustafa Bozbey’e ait olan inşaat şirketinin şantiyesinde yaşanan olayın davasına bakan hakim Cengiz Tosyalıoğlu’nun Bursa’da görev yapmış olduğu öğrenildi. Şirket sahibi olarak Bozbey ailesinden hiç kimsenin dava süresince ifadesi alınmadı. Antalya 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 2008/2077 Dosya no’lu  davanın gerekçeli kararı 18.09.2013 tarihinde 2013/595 Karar No ile yayımlandı.

GÜZEL TOWERS OLAYA NASIL DAHİL OLDU?

Antalya 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Hakim Cengiz Tosyalıoğlu’nun verdiği cezayı Yargıtay onaylamadı. İddiaya göre, davanın yeniden görülecek olması da, Bozbey İnşaat şantiyesinde sözde güvenlik görevlisi olan İ.Z.’nin yüklü bir miktar para alacak tahsilatını hızlandırdı. Aynı dönemde Güzel Towers’ın tamamlanması ve Nispet Bar’ın burada açılması için ruhsat alınması gereği, Çağdaş Güzeli olaya dahil etti. İddia, Mustafa Bozbey’in, Belediye Meclisi’nde Ata Bulvarı’nda alkollü mekanlar açılması için Güzel Towers’ın sahibi Çağdaş Güzel’i, TOKİ zanlısı İ.Z.’ye yüklü bir miktar para ödeme yapmaya yönlendirdi. Böylece Nispet Bar için ruhsat çıkarılırken, İ.Z.’de tahsil ettiği para ile Fethiye’de bir diskotek satın aldı.

ÇAĞDAŞ GÜZEL İDDİALARA NE DEDİ?

Güzel Towers’ın sahibi olan Çağdaş Güzel, iddiada adı geçen İ.Z.’yi tanımadığını belirterek şunları söyledi: “Nispet Bar’ın işletmecisi Can Koç ve mekana dair izinlerin alımıyla kendisi ilgileniyor. Benim ruhsat alınması konusunda hiçbir girişimim olmadı. Nispet Bar kiracılarımdan biri, ruhsat alınmazsa mekan açılmaz, başka bir kiracı gelir. İşletmeyle tüm hukukumuz bu ticari anlayış üzerinedir. Bozbey ailesi ile aramızdaki dostluğu karalamak için bu iddiaların ortaya atıldığına inanıyorum.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.