SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu işte bir bit yeniği var!

  Türkiye’de geçen hafta yapılan operasyonla FETÖ ile mücadele eden hâkim ve savcılar, ByLock kullandıkları gerekçesiyle açığa al

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2017 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2017 00:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu işte bir bit yeniği var!
 

Türkiye’de geçen hafta yapılan operasyonla FETÖ ile mücadele eden hâkim ve savcılar, ByLock kullandıkları gerekçesiyle açığa alındı ve tutuklandı. Büyük şaşkınlık yaratan bu açığa alma ve tutuklamalar kafalarda soru işaretleri oluştururken,  adı geçen isimleri tanıyan adalet camiası ve bürokraside genel kanaat “Bu işin içinde bir bit yeniği var” olarak değerlendiriliyor.

FETÖ operasyonları kapsamında geçen hafta şok etkisi yaratan bir operasyon gerçekleştirildi. FETÖ ile mücadelede korkusuzca kararlar alan ve mücadelede ön saflarda yer almasına rağmen FETÖ bağlantısı olduğu iddiasıyla açığa alınan Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş, tutuklandı. Yine MİT TIR’ları ihanetine imza atan 4 savcı ve 1 subayı tüm tehditlere rağmen tutuklayan Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Mehmet Aksoy da aynı şekilde ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. Açığa alınan diğer beş isim ise Konya Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Nurullah Çelik, Ankara Vergi Mahkemesi Başkanı Ahmet Çimen, Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Softaoğlu, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Muharrem Yılmaz ve Safranbolu Cumhuriyet Savcısı Alper Zeki Gürel.

ÖRGÜT İKİZ IP’LERLE SİS OLUŞTURMAK İSTİYOR

Türkiye’yi işgale yönelik darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadelede en önemli araç,  örgütün gizli yazışma ağı olan ByLock’un kırılan şifreleriyle ortaya çıkan listeler.  Örgütün ana kadrosu bu programlar üzerinden tespit ediliyor. Operasyonlar bu listeler üzerinden gerçekleştiriliyor. Özellikle 2014 sonrasında her türlü kontrolüne aldığı Türk Telekom/Avea üzerinden ikiz IP'ler oluşturan örgütün bunu yaparken amacının; hem örgütün ByLock izleri üzerinde sis perdesi oluşturmak (burada 2014 tarihi çok önemli) hem de o günlerde yapılacak HSYK seçimleri öncesinde rakip gördükleri kimi yargıç ve savcıları bylock tespitlerine karşı karalamak olduğu biliniyor.

İZİN ALIP YARGIDA BİRLİK İÇİN İL İL DOLAŞTI

FETÖ’nün Adalet mekanizmasındaki yapılanması ile mücadele etmek için kuruluşunda büyük emeği olduğu “Yargıda Birlik Platformu” için HSYK seçimlerinde yıllık iznini kullanarak il il dolaşan Fahrettin Baş, seçimlerde kazanılan büyük başarı sonrasında yeni HSYK tarafından İstanbul Kartal Adliyesi’nden Bursa 1. Ağır Ceza Reisliğine atanmıştı. Görev yaptığı dönemde özellikle 2012 yılından itibaren FETÖ yapılanmasına tüm baskılarına rağmen cesurca hukukun gereğini yaptığı bilinen Bursa 1. Ağır Ceza mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş, her seferinde örgütün baskılarına direnen bir isim olarak biliniyor. İzmir Casusluk davasında yapının tüm baskı ve şantajlarına rağmen tahliye kararı veren Baş, yine Mehmet Baransu ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek hakkında balyoz davasına delil üretmek, delilleri yok etmek suçlaması ile Ankara TMK Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucu verilen takipsizlik kararını da kaldıran isim olarak biliniyor.

2013’DE YAPILANMAYLA İLGİLİ RAPOR VERDİ

Fahrettin Baş’ın istedikleri kararları almaması üzerine, HSYK’ya yoğun bir şikayet başlatan, aynı zamanda bel altı ve bel üstü her türlü karalamaya rağmen Baş’a söz geçiremeyen örgüt, teftiş notuyla oynayarak hedefe ulaşmaya çalıştı. 2013 yılında Bursa Adliyesi’ndeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili bakanlığa ayrıntılı bir rapor da sunan Baş’ın bu yapının kurduğu Pozitif Hukuk Derneği’ne de tüm baskılara rağmen üye olmadığı da biliniyor. 2003 yılından beri ayın telefon numarasını kullanan ve 2013 yılında ilk kez akıllı telefon kullanmaya başlayan Baş, verdiği ifade de telefonunun bilişim uzmanları tarafından incelenmesini talep etti.

ÜLKÜCÜ HAREKETTEN GELİYOR

Hayatının hiç bir döneminde FETÖ örgütü ile yolları kesişmemiş,  hukuk öğrenciliğini devlet yurtlarında ve Ülkücü hareket içerisinde tamamlamış olan Fahrettin Baş’ın nasıl Bylock listelerinde adı geçtiği gizemini koruyor.  Fahrettin Baş ,''#Ergenekon Balyoz'' kumpas davaları sürecinde örgüt için hayatı öneme haiz 3 önemli davada örgüt aleyhine kararlar verdiği için yine örgütün o günlerde HSYK da ki yapılanması tarafından tenzili rütbe yapılarak İstanbul'a sürgün edilmişti.

İHANET EDEN 4 SAVCI VE 1 SUBAYI TUTUKLADI

FETÖ ile bağlantısı olduğu ve Bylock kullandığı gerekçesiyle tutuklanan isimlerden birisi de i Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı döneminde MİT TIR’larını durduran ve Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ların durdurulup aranması ile ilgili operasyonlarda görevli 4 savcı ile 1 subay ı tutuklayan Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Mehmet Aksoy oldu. FETÖ ile mücadele ederken FETÖ bağlantısı iddiası açığa alınan bu isimlerin tutuklanması  başta Bursa Adliyesi olmak üzere tüm Adalet bürokrasisi büyük bir şaşkınlık yaşıyor.  Her iki hakim içinde başta içinde bulundukları ve asıl işleri adalet dağıtmak olan adliye bürokratlarının yıllara dayanan kanaatleri ve yine FETÖ aleyhine verdiği korkusuzca kararları göz önünde bulundurduğunda bu işin içinde bir bit yeniği var değerlendirmesi yapılıyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.